Filip (KSČM): Čeští vojáci pod diktátem Bundeswehru

03.03.2017 4:29

Ministerstvo obrany v čele s Martinem Stropnickým se opět předvedlo.

Filip (KSČM): Čeští vojáci pod diktátem Bundeswehru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Nevím, jak funguje náčelník generálního štábu, ale většina občanů naší země potichu toleruje, že pan ministr opravdu neumí velet a armádě rozumí asi jako... (každý si doplní po svém). A mohli jsme se o tom přesvědčit.

Teď jsme ovšem v dalším šoku, ministr obrany znovu překonal i sám sebe, a to, když podepsal dohodu o přidružení české čtvrté brigády rychlého nasazení k velení německé obrněné divize. A nepokoušejte se mne, prosím, přesvědčit, že mám špatný překlad. Co z toho vyplývá? Jedině ostuda!

Podřízení naší armády Bundeswehru si u nás nedovolil nikdo od roku 1945. Teď ale zřejmě nastala jiná doba. Německý Bundeswehr získává dohodou velení nad českou brigádou, a to údajně bez jakýchkoliv limitů a právních omezení. Mohl by to být naprostý diletantismus, ale také zlý záměr, ostuda pro nás všechny a neskutečné ponížení těch, kteří vybojovávali naši svobodu. Jak tohle ministr Stropnický vysvětlí? To není role v nějakém seriálu. Je to úplně jiné.

Naše armáda si přece zaslouží mít v čele někoho, kdo její problematice rozumí. V tomto ohledu však Martin Stropnický není ministrem na svém místě a těžko bude kdy vhodným kandidátem na toho, kdo má dbát na naši obranu a bezpečnost. Jen hrát si na ministra nestačí. Nejsmutnější je, že tím trpí zas a jen armáda, nikdo jiný. Když pominu absurdnost podepsané dohody, mohu ke spojení s Bundeswehrem dodat snad jen jediné, že tohle by nesnesl ani pověstný český „švejkismus“, který  je jinak věčný…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice