Filip (KSČM): Dragouni znovu v Čechách. Sláva, už jsou pryč

03.04.2015 9:01

Takzvaná jízda dragounů, jak byl nazván s nepřijatelnou historickou paralelou pobyt a přesun amerických vojáků NATO také přes Českou republiku, aby demonstrovala podřízenost evropských národů americké armádě, pokud by se jako evropští spojenci v NATO snad cítili ohroženi občanskou válkou na Ukrajině, je za námi.

Filip (KSČM): Dragouni znovu v Čechách. Sláva, už jsou pryč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Několikadenní, zbytečná, ale nutno dodat dobře propracovaná mediální kampaň, která byla jednoznačně zaměřená na PR Spojených států amerických, které nás přišly podpořit a ochránit proti prý ruskému agresorovi, tak skončila.

Sláva,  že už jsou pro tentokrát pryč.

Jediné pozitivní na celé té mediální blamáži plné polopravd a prefabrikovaných výzkumů je, že český národ, dle očekávání některých, nerozdělila na dvě nesmiřitelné skupiny, na jedné straně odpůrci této dobře promyšlené vojenské přehlídky a na druhé straně příznivci, kteří i přes nepřízeň počasí mávali hrdě a poslušně americkými vlajkami, jako by nás zrovna osvobodili.

Obě tyto skupiny se stejně nakonec sešly v hospodě u piva a s nimi v některých případech i američtí vojáci. Co si o tom myslet? Jednak si musíme položit otázku, proč byl použit tento marketingový nástroj? Dále si položme otázku, proč u toho bylo obcházení ústavy ze strany vlády? A opravdu stačilo, aby vojáci nasadili americké úsměvy a skutečně část národa jim podlehla?

Jisté je, že někteří Češi dali přednost před národní individualitou či evropskou sounáležitostí v hrsti pomyslné americké orlici na střeše. Málokdo si však uvědomil, jaké následky tato propracovaná vojenská přehlídka přinesla, nebo spíše přinese. Cíl byl totiž evidentní, oddělit Evropskou unii a státy s ní souznící od Ruska a jeho partnerů.

Důvodů je přitom několik. Například udržení si vlivu USA v Evropě, což je jediné, co této zemi zbývá. V konkurenci se zeměmi BRICS je totiž tato země hodně pozadu. Kontinentální spolupráce mezi Ruskem s ostatními státy Evropy by zajisté zadlužené Spojené státy americké značně oslabila, ekonomicky i mocensky. A to USA nechtějí dopustit, zbývá tedy armáda na cizím území. A tak nasadily onen nejtěžší kalibr - válečnou propagandu, americký úsměv a vyrazily napříč Evropou. A výsledek? Posuďte sami!

JUDr. Vojtěch Filip, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vojtěch Filip - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby