Filip (KSČM): EU jako stará konzerva

22.04.2017 6:31

Mnoho lidí se ptá, proč projekt sjednocené Evropy nezažívá právě nejlepší období a oslavy šedesáti let od založení byly spíše tryznou?

Filip (KSČM): EU jako stará konzerva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Odpoví si pak většinou sami s tím, že není proč věřit byrokratům, kteří o obyčejných lidských starostech nic neví. Současná EU nedokáže chránit dostatečně obyvatele členských zemí před teroristickými útoky. Vinou vlastních špatných rozhodnutí  se začíná postupně rozpadat. Loučí se Velká Británie. Ale málokdo z "Brexitu" viní pouze Brity. Viníkem jsou pro většinu občanů unie především „mocipáni z Bruselu“. Tedy hrstka tzv. „vyvolených“, kteří ovládají EU a těží z ní jen pro sebe. Unie měla sloužit lidem. Žel, však neslouží jim ani omylem. Člověk by očekával snahu o změnu a alespoň trochu sebereflexe. I v tomto ohledu se však eurokomisaři a tzv. "lídři" otočili k lidem zády. S takovým postojem a rozhodováním se nelze smířit. KSČM vždy bránila, brání a bude bránit většinu, zájmy lidí práce, nikoliv pouze zájmy horních pater a jen pár těch vybraných… Místo, aby šla EU s dobou, a snažila se lidem a jejich potřebám více přiblížit, čím dál tím víc připomíná jídlo z konzervy, a ještě k tomu po záruce. Nenechme se krmit zkrachovalým liberalismem tu konzervativců tu socialistů, ale hledejme a prosazujme skutečně radikálně levicové řešení. Řešení, které zajistí v celé Evropě práci, její správné ocenění a obranu skutečných zájmů občanů jednotlivých evropských států. Nahlas musíme říct, že naše zájmy jsou odlišné od zájmů Ameriky, Afriky a Asie, chraňme se před těmi, kteří chtějí řešit své problémy na náš úkor.

JUDr. Vojtěch Filip, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM  

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce