Filip (KSČM): Fašismus sílí s tichým souhlasem západního kapitálu

24.05.2015 15:28

Vyjádření po mezinárodní konferenci KSČM v Praze, která se zabývala významem opozice vůči imperialismu, aktuálností budování antifašistické fronty a podobně:

Filip (KSČM): Fašismus sílí s tichým souhlasem západního kapitálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

"Snahy o revizi 2. světové války se objevují i v Evropě. Na území bývalých republik Sovětského svazu, tedy v zemi, těžce zkoušené nacistickou okupací, dnes sílí fašistické a nacionalistické síly. To vše s podporou a tichým souhlasem západního kapitálu pod vedením USA a EU. Dochází k nové destabilizaci všech lidských hodnot a jistot,“ upozornil Vojtěch Filip s tím, že v dalších částech světa lhostejnost nebo dokonce intervence reprezentantů imperialismu vedly ke krvavým konfliktům, na něž doplácí zejména civilní obyvatelstvo. 

Shodli se také v tom, že dnešní složitá doba vyžaduje společná řešení i v boji proti chudobě a nezaměstnanosti, nevzdělanosti a fanatismu coby podhoubí ozbrojených konfliktů. A ty, navzdory vnucovaným představám, problémy neřeší, ale naopak přinášejí další. 

„Nemůžeme se tvářit, že se nás války, rozpoutané nebo podporované USA a jeho spojenců v severní Africe či na Blízkém východě netýkají. V podobě desetitisíců běženců mají přímý dopad na celou Evropu,“ upozornil Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.