Filip (KSČM): Každý po svém

15.02.2021 16:53

Komentář předsedy KSČM a 1. místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Vojtěcha Filipa k vyhlášení nového nouzového stavu

Filip (KSČM): Každý po svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Rakousko obnovilo výuku, Česko nouzový stav. Byť jsou našimi jižními sousedy, zpráva tam odtud působí jako z jiného světa. Rakouské děti opět chodí do škol. Byla tam plně obnovena výuka. Sice s drobnými omezeními (střídavá výuka, dělení tříd a poslední den v týdnu distanční výuka pro všechny), ale tak či onak, v Rakousku se vrací k normálu. Tamní vláda se totiž na tento krok logisticky skvěle připravila. S dostatečným časovým předstihem nakoupila pět milionů antigenních testů (doufám, že naše česká vláda je alespoň objednala, viz naše podmínka z ledna t.r. k nástupu dětí do škol), navíc každá rodina se školákem dostala jednu testovací sadu zdarma k vyzkoušení.

Testy byly provedeny u 280 tisíc vracejících se žáků. A žádné drama se nekonalo. Pozitivních vyšlo jen 123 z nich (0,04%). Testovat se mají dvakrát týdně.

Stejně je na naše poměry těžko uvěřitelný fakt, že za 2 měsíce zanedbané výuky, obdrželi rodiče od vlády jako kompenzaci mimořádný příspěvek 370 euro za každé dítě. Podle rakouského ministra školství Hanze Fassmanna, zaplatil stát za test pro žáky 350 milionů korun.

Jen u nás se ukázalo, že tzv. "rozumní a zkušenější" hejtmané přesvědčili v kritické chvíli ty, "ambiciózní", aby se raději zřekli své odpovědnosti a přenesli ji zpět na Vládu ČR! Proč asi?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.