Filip (KSČM): Listopad 89 – očekávaní a skutečnost

16.11.2016 10:12

V listopadu 1989 většina občanů tehdejší ČSSR chtěla změny, které, žel, nebyla schopna vláda zrealizovat. Ostatně k tomu ani nedostala šanci. Občané chtěli změny rychlé a naprosto zásadní (alespoň tak se to tehdy tvrdilo). KSČ a další strany Národní fronty (Československá strana socialistická a Československá strana lidová) tedy přenechaly vládu nad republikou lidem sdružujícím se kolem tehdejších disidentů, v čele s Václavem Havlem. Stalo se tak formou civilizovanou – bez násilí. Lidem byly slibovány změny k lepšímu prakticky ve všech oblastech života a občané v tzv. revolučním nadšení všem těmto slibům věřili.

Filip (KSČM): Listopad 89 – očekávaní a skutečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Dnes, po 27 letech, můžeme bilancovat. Korupce, nezaměstnanost, zrušení celých odvětví našeho průmyslu, vyklizení zahraničních trhů, kriminalita, arogance úřadů, arogance politiků, drogy, prostituce, pasáctví, bezdomovectví, protěžování některých umělých menšin na úkor většiny, sbírky na léčení našich nemocných dětí, nenasytnost a podvody uhlobaronů, parazitismus a podvody solárních baronů, parazitismus a podvody dotačních baronů, drahé a nekvalitní potraviny, likvidace orné půdy, podlézání nadnárodním korporacím, nedostupné bydlení, rozprodej země do zahraničí, zpochybňování Benešových dekretů (dokonce i od prezidentského kandidáta!!), snaha o zrušení tradiční rodiny, podpora nikoli normálnosti, nízká porodnost, nerovnost před zákonem, drahé energie, drahá voda, vysoké nájmy, podvody a vydírání seniorů, nebojeschopná armáda, militantní multikulturalismus, nezabezpečené hranice, migrační krize, finanční krize, šikanování pracujících, podporování příživníků, obchodování se zdravím lidí, nabubřelost zbohatlíků, parazitismus pochybných „neziskovek“ na státu a zároveň jejich činnost v rozporu se zájmy našich lidí, potírání našich tradic a vnucování tradic cizích, ostrakizace vlastenectví, drzost neumělců veřejně hanobících prezidenta republiky a státní symboly, elitářství pražských "umělců" a chytráků pohrdajících občany, nepotismus některých ministrů, diktát bruselských šílenců, panáčkování jiných představitelů státu před kancléřkou Merkelovou...

Byly sliby z listopadu 1989 opravdu naplněny? Takhle si to většina občanů opravdu přála?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…