Filip (KSČM): Máme se bát? Ale proč?

26.04.2017 7:32

Evropu sužují teroristické útoky. Stoprocentní bezpečí nám v současné době bohužel nikdo nezaručí.

Filip (KSČM): Máme se bát? Ale proč?
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Lidé se bojí cestovat. Není se čemu divit. A co více, bojí se dokonce i toho, že by teroristické útoky mohly zasáhnout i nás. Nikdo totiž není schopen včas odhadnout, kde a kdy někdo zaútočí na bezbranné lidi a připraví je o to nejcennější, co mají, a to o jejich život. V řadě evropských zemí a měst už přijali nejrůznější bezpečností opatření a dá se očekávat, že další budou následovat.

V ulicích některých evropských metropolí je možné pozorovat zvýšený počet policejních či vojenských hlídek. Žel, mám dojem, že u nás stále čekáme, až se něco stane. Rád bych se mýlil, pane premiére a páni ministři!  Ptám se, jak je vůbec vláda připravena ochránit občany naší země před případným teroristickým útokem? Proč nejsou vládnoucí koaliční strany schopny pochopit, že riziko je obrovské a hazardovat se životy nevinných lidí je nepřijatelné? Velmi často dostávám od lidí dopisy, ve kterých se právem obávají teroristických útoků a prostřednictvím kterých se snaží najít odpovědi na to, jak se mohou bránit a jak je postaráno o jejich bezpečí.

Lidé potřebují jistotu bezpečí, ta se jim však nedostává. Důvodů je přitom hned několik. Jmenujme například nekompetentnost současného ministra obrany, který se minul povoláním, nebo miliardy korun, které nás stojí členství v NATO a které vlastně vyhazujeme z okna, jen abychom mohli být členy Severoatlantické aliance.

Tyto finance bychom přitom potřebovali na nákup nové armádní techniky a na její profesionalizaci a rozšíření schopnosti obrany vlastního území. Takto bych mohl pokračovat dál... Velkým kamenem úrazu je pak především chaotická činnost vlády. Ta prostě čeká, až se něco stane v okolí a pak možná posílí policisty o vojáky. To už může ale být pozdě! Lidský život se vrátit zpátky nedá. Doufám, že si na má slova lidé vzpomenou během volební kampaně a zeptají se jednotlivých kandidátů, jak se staví k bezpečnosti naší země, a členů vládnoucí koalice pak především na to, co udělali pro to, aby ochránili obyvatele České republiky před teroristy a zabránili případným teroristickým hrozbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.