Filip (KSČM): O neschopnosti a neochotě nést odpovědnost

27.04.2015 11:15

Roky se táhnoucí kauza kolem společnosti ProMoPro, která, žel, v roce 2009 zajišťovala během českého předsednictví EU dodávky audiovizuální techniky na konference v Praze a regionech, vyjde českou vládu na neuvěřitelných 848 milionů korun.

Filip (KSČM): O neschopnosti a neochotě nést odpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Ty úřad zaplatí z vládní rozpočtové rezervy a část z uspořených prostředků z minulých let ( let, kdy už tam opravdu někteří korupčníci nebyli). I když je v celé kauze obžalováno několik lidí, jedna důležitá osoba mezi nimi chybí, a to Alexandr Vondra (ODS), který byl v té době místopředsedou Topolánkovy vlády pro evropské záležitosti a jehož vládní sekce o zakázce rozhodla. Podle finančního úřadu porušil tehdy Úřad vlády rozpočtovou kázeň. Zakázka totiž neprošla výběrovým řízením. A co více, podle policie si společnost ProMoPro mohla za poskytování služeb neomezeně diktovat ceny. Také si velkou část prostředků odeslala na účty lesnické společnosti do Rakouska, na co, se asi nedozvíme. Že by rezonanční dřevo? Žel, i přes tato neuvěřitelná odhalení celé podvodné kauzy, ze kterých musí každému přecházet zrak, vychází Alexandr Vondra bez jakéhokoliv trestu, bez obvinění…  Z vysoké politiky nakonec musela sesadit Vondru až sama veřejnost, když zcela propadl v senátních volbách. Ano, odešel, ale odvahu nést odpovědnost za tuto kauzu, jež je urážkou nás všech, kteří platíme daně, však zřejmě nehodlá.

JUDr Vojtěch Filip
místopředseda Poslanecké sněmovny PČR a předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vojtěch Filip - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…