Filip (KSČM): Práce jako měřítko hodnot

01.05.2017 19:30

Svátek práce je neustále aktuální. Uvedl to dnes ve svém projevu k několika stovkám lidí shromážděných u českobudějovického KD Slavie místopředseda poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

Filip (KSČM): Práce jako měřítko hodnot
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

„Svátek práce neztratil na aktuálnosti, protože i v 21. století pořád platí, že někteří lidé respektují práci jako měřítko hodnot. Pro jiné představuje hodnotu majetek, ať už jakkoli nabitý. A právě v konfliktu mezi prací a kapitálem je důležitost prvomájového svátku,“ prohlásil Filip.

Neopomněl rovněž zmínit, že letos v listopadu si budeme připomínat stoleté výročí Dekretu o míru jako jednoho ze základních dokumentů, který vedl ke skončení první světové války. „Ani Dekret o míru neztratil nic ze své aktuálnosti, protože i nyní bohužel platí, že vojenské konflikty ohrožují zdraví, životy, ale i samotnou lidskou důstojnost,“ připojil předseda ÚV KSČM.

Letošní rok na politické scéně je podle něj ve znamení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Ty se uskuteční koncem října a budou mít klíčový význam pro další směřování naší země. „Lidé mají na podzim šanci rozhodnout o změně a dát hlas těm, co vyznávají práci jako svou prioritu,“ řekl Filip a na závěr popřál všem přítomným krásný první máj nejen jako Svátek práce, ale také v souvislosti s jeho Máchovským rozměrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.