Filip (KSČM): Proměna bezpečnostního prostředí

19.08.2017 6:31

V návaznosti na válečné útoky ve Španělsku si dovolím vrátit se několika citáty ke svému vystoupení na bezpečnostní konferenci v Poslanecké sněmovně v červnu tohoto roku.

Filip (KSČM): Proměna bezpečnostního prostředí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Na úvod jsem konstatoval, že „bezpečnost v Evropě je nezajištěna, lidé se bezpečně necítí a požadují změnu“. Hlavním bezpečnostním problémem je série teroristických útoků, která prošla celý kontinent od Velké Británie, přes Francii, Belgii, Německo a další státy až po Ruskou federaci. Ve vojenské teorii, ale zejména v praxi platí, že “není dobyté území, kam nevstoupila noha pěšáka“. Větší část Evropy „své pěšáky vítá a stará se o ně jako o běžence, nikoli, aby zkoumala, zda nejde o příští okupační armádu“. Tolik citáty. Útok v Barceloně a Cambrils to jen dokládá, mnohým se mé hodnocení nelíbilo, ale já opravdu nechci být naivka, který prohrává, protože neumím správně hodnotit současný stav a neberu vážně hrozby, které k nám vysílají tzv. vládci IS a jejich ideologové v hodnostech imámů. Postavil jsem se proti vyslání našich vojáků do Pobaltí, nevidím v tom žádný smysl, leda tak provokaci RF. Zatím na evropských ulicích, náměstích a veřejných prostorech umírají a jsou zraňovány desítky a stovky občanů všech evropských států od západu na východ a od jihu na sever a většina reakcí je pouhé vyjádření lítosti nad nevinnými oběťmi a hledání nepřítele tam kde není.

Odmítám se podřídit teorii chaosu jako doktríně Z. Brezinského, která má umožnit nadvládu jiných nad Evropou. Již delší dobu píšu a vyzývám k emancipaci Evropy, a proto s velkým uspokojením jsem četl, jak trefně to popsal Petr Schnur 10. 8. v Parlamentních listech. Buď se osvobodíme od nesmyslné tzv. euroatlantické vazby a pak jsme schopni jako evropské národy přežít, nebo budeme sloužit jiným než vlastním zájmům a naši lidé budou umírat v zahraničí v cizích válkách. Ve válkách, které jsme nevyprovokovali, za „něčí“ ekonomické zisky a my ostatní doma budeme ničeni rukama teroristů.

Spojené státy v posledních 20 letech vedly čtyři velké války ( bez souhlasu RB OSN, tedy  v rozporu s mezinárodním právem), Jugoslávie v roce 1999, 2 války v Iráku, válka v Afghánistánu ) a další vojenské operace vně své území a též mimo mezinárodní právo, např. v Libyi a dalších místech v Africe a Středním východě. Ano, USA ty války vyhrály, ale po jejich vítězství zůstávají rozvrácené státy a odtud proudí migrační vlna do Evropy a ta se ocitá v chaosu. Po válce v Jugoslávii, která je řadou odborníků hodnocena jako první válka USA proti Evropě, vzniklo na jihu Evropy v kolébce jižních Slovanů dnes islámem ovládané území Kosova, které generuje další napětí. Po válce v Afghánistánu jen zesílil tok tvrdých drog do Evropy. O válce v Iráku můžeme jen říct, že podle důkladně prověřených prokazatelných dokumentů důvod k válce nebyl, deklarované zbraně hromadného ničení se nenašly.

Ostudu si odnášejí po dlouho trvajícím vyšetřování bývalí politici jako je Tony Blair a další. Tedy pokud jde o bezpečnost občanů a jejich pocity u nás. Necítím se být ohrožen ze strany Ruské federace a nejsem sám, takových lidí je opravdu hodně, proto nechci podporovat nálady nepřátelského chování mezi ČR, potažmo EU a RF. Cítím se ohrožen a se mnou velké množství lidí v naší zemi na své a tedy naší bezpečnosti rostoucím chaosem, jenž nikdo neřeší, a cítím se ohrožen terorismem, který neustále útočí na stále více míst na kontinentě Evropy. Považuji za nutné, abychom toto ohrožení eliminovali a společně, tedy i s Ruskem a dalšími ohroženými státy bojovali proti terorismu.

Navrhl jsem opětovně, abychom se zasadili o konání nové Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě a s plnou odpovědností začali bezpečnost našich občanů, ať jsou doma nebo na dovolené, řešit. Zatím jsem nebyl vyslyšen. Kolik lidí ještě bude zavražděno teroristy, než to naše vláda, politici v NATO a EU pochopí?

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…