Filip (KSČM): Selhali všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu

03.05.2021 4:31 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Vrbětice

Filip (KSČM): Selhali všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Generálmajor Jiří Lang. Znáte? Ne? Ale měli byste. V letech 2003 až 2016 byl ředitelem Bezpečnostní informační služby, zkráceně BIS. Tedy i v době výbuchů v muničním skladu Vrbětice. Dnes mlčí. Budu-li na chvíli akceptovat vyšetřovací verzi, že klíčovou roli sehrála v této kauze skutečně GRU, nemohu se nezeptat, jak moc se tehdy činila BIS pod jeho vedením? Jak je možné, že o agentech nevěděla, jak je možné, že by pronikli přímo do areálu a jak je možné, že dnes se pana generálmajora nikdo nezeptá nebo přímo nevolá k zodpovědnosti.

Poctivě jsem prohledal všechny největší internetové portály a požádal o to i své asistenty. Neviděl jsem, že by dosud ani všichni ti draví investigativní novináři neráčili Jiřího Langa vyhledat a dotázat se ho na Vrbětice. Nebo není vůle tázati se těch, kteří něco vědí, či skutečných viníků? Asi proto, že mnoho vědí...?

I kdyby tam nakrásně ti agenti byli, opravdovými viníky výbuchu GRU rozhodně není... Buď již tak či onak, jedno jisté dnes je - selhali a dál selhávají všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…