Filip (KSČM): Sputnik musí schválit EU? Pak nezbývá než otázka - proč SÚKL nezrušíme?

23.02.2021 5:37

Komentář na facebookovém profilu k schvalovacímu postupu vakcíny Sputnik V

Filip (KSČM): Sputnik musí schválit EU? Pak nezbývá než otázka - proč SÚKL nezrušíme?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

"Vakcínu Sputnik V nepoužijeme bez schválení v EU", zdůrazňuje nejen předseda vlády Andrej Babiš. Nejde mi z principu o Sputnik V, ale o proces. Řekl snad premiér jedním dechem i to, že Česká republika není k tomuto úkonu svéprávná, že SÚKL není autorita a že český personál není dostatečně odborně vzdělán, tudíž že není kompetentní k této schvalovací proceduře? Tak to totiž musíme brát.

Pak nezbývá, než otázka - proč SÚKL nezrušíme? Toto je podle vlády politika suverénního státu? Čekat, až o nás, za nás a bez nás rozhodne Brusel, resp. Amsterdam, kde sídlí EMA? O nás bez nás se už jednou rozhodovalo. V třicátém osmém roce v Mnichově. Pro českou zemi to dopadlo tragicky. Paradoxní je, že i dnes o nás bez nás rozhodují v podstatě ty samé státy jako v září 1938. Pane předsedo vládo, to je na pováženou!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…