Filip (KSČM): Volba pro důstojný život

24.08.2017 4:29

V letošních volbách se jistě dočkáme řady zajímavých věcí. Od pomluv, přes přisvojování si cizí práce a sebechválu těch, kteří od roku 2014 tvořili vládní koalici, až k pokusům zatemnit lidem paměť, včetně pokusů pomocí Policie ČR zavřít toho nebo onoho. To vše jen pro to, aby se opět pravice, v čele se zdiskreditovanou ODS a ještě zdiskreditovanější TOP 09 a jejich přisluhovačů, mohla chopit moci a dokončit likvidaci veřejného sektoru. Ostatní politické strany tady vládly 28 let a nebylo to úspěšně.

Filip (KSČM): Volba pro důstojný život
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Svobodná soutěž politických stran, jak ji definuje Ústava České republiky, se otevřeně mění na souboje plné osobního napadání, lží a podvrhů a nebude, žel, o programu, který by vyvedl Českou republiku ze společenské a politické krize, zejména z krize důvěry v jakoukoli instituci. Prostě politikaření na všech frontách. KSČM ale o něco takového nemá zájem. Nám komunistům jde o skutečnou konfrontaci programů a osobností. KSČM si pro letošní volby včas vybrala osobnosti, které se zásadním způsobem podílely na tvorbě volebního programu. Aby byl nejen reálný a realistický, ale také přitažlivý a představoval pro občany konkrétní alternativu dosavadního vývoje v naší vlasti.

Česká republika má před sebou řešení zásadních otázek, které mohou ovlivnit jak život v naší zemi, situaci v Evropské unii, Evropě samotné, ale i v celém světě. Jde zejména o otázky bezpečí našich občanů stále ohrožených neřešenou migrací, kterou zhoršuje nekompetentní rozhodování Evropské komise a dalších orgánů. Je pro nás neakceptovatelný tlak SRN, zejména Angely Merkelové, abychom její špatná rozhodnutí nesli na svých bedrech a ze svých daní. Dál se zhoršují i vztahy mezi NATO, jehož jsme, žel, součástí, ale také EU a sousedním Ruskem. Často mi to připadá jako provokace a příprava na vojenskou konfrontaci. To vše ohrožuje zásadním způsobem mír a bezpečí nás všech.

Společnost se dále rozděluje a zhoršuje se i mezigenerační pochopení potřeb, tedy např. stavby bytů a zajištění základních potřeb mladých rodin, které jen těžko dosahují na pořízení vlastního bydlení a když jim v tom starší pomáhají, tak jim takové zatížení neumožňuje realizovat dlouho odkládané potřeby na důstojný život, např. na více odpočinku nebo na své záliby.

Stejně důležitým problémem zůstává spravedlnost, které se lidé stále nemohou domoci. A to z několika příčin. V letošním roce dojde k promlčení řady privatizačních kauz z 90. let. Po ostudné amnestii Václava Klause se tak pomyslně zavře voda nad tunelováním dalšího státního majetku. Česká pravice se rozhodla tehdy zničit a oslabit nejen naši suverenitu, ale i nezávislost - ekonomickou, energetickou či potravinovou. Rok 2018 bude posledním rokem, kdy se mohou řešit ekonomická rozhodnutí z tzv. „balíčků“, které předcházely prvnímu pádu pravicových vlád. V té době přijatou 20letou promlčecí dobu na zločiny privatizace se totiž ani v tomto volebním období, přes náš pozitivní návrh, nepodařilo prosadit a současná vládní koalice se tak prokázala jako koalice, která něco jiného říká a opak dělá. Vládě, která se tak chlubila bojem proti korupci a privatizačním mafiím, nikdo nemůže věřit. Přitom je potřeba pomoci dál ohroženým regionům, které právě tunelováním byly nejvíce postiženy. Tj. Moravskoslezskému a Ústeckému kraji, které v době privatizace byly terčem největších ataků tunelářů. Dnes ti, kteří se snaží udržet výrobu a zaměstnanost, mají velké problémy. Zároveň musíme mít na paměti, že tato vláda dál nejen tolerovala, ale i organizovala ničení veřejného sektoru. Na základě dohod s tzv. Rekonstrukcí státu vytvořili zástupci TOP 09 a vládní poslanci zákon o Registru smluv, který jednoznačně v rozporu s Ústavou ČR veřejný sektor ponižoval, nechránil obsah vlastnického práva. To přispělo k tomu, že dnes mají „solární a privatizační baroni“ více práv než ti, kteří řídí městské, krajské a státní podniky.

Mohl bych pokračovat, ale to už je obsah samotného volebního programu, který máte, vážení občané, před sebou. Podle našeho základního hesla „S lidmi pro lidi“, vám předkládáme skutečnou alternativu vývoje, změnu ve prospěch většiny občanů České republiky, obnovu bezpečnosti občanů, jednání ve prospěch míru a prosperity a návrat spravedlnosti. To je program KSČM. Volbou naší strany volíte perspektivu skutečného rozvoje a důstojný život nejen pro sebe a své rodiny, ale také pro opravdovou většinu občanů naší krásné vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…