Filipiová (ODS): Hurá! Máme vládu

03.02.2014 11:03

Jistě můžeme zvolat třikrát „hurá“, že máme konečně vládu, která vzešla ze svobodných voleb, vládu, která do pár týdnů získá důvěru Poslanecké sněmovny a bude se jí zodpovídat. Ale to je asi jediný důvod k radosti.

Filipiová (ODS): Hurá! Máme vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka tolik let toužil po postu premiéra této země, že se nyní spojí třeba s ďáblem, aby této pozice dosáhl a do premiérského křesla usedl. Sociální demokraté si zahrávají. Nevadí jim lidé s pochybnou minulostí, a to se vyjadřuji velmi, ale opravdu velmi mírně. Důkazem toho je spojenectví s hnutím, jehož předseda má nepochybně podivnou minulost a pochybnosti zůstanou, ať již bratislavský soud rozhodne jakkoliv. Dalším důkazem je nově zvolený hejtman plzeňského kraje. A takto bych mohla jmenovat důkazy i dále.

Sociální demokraté by se však před tímto „spojenectvím“, ať již otevřeným, či skrytým, měli mít na pozoru. Měli by si uvědomit, že otevírají po dvaceti pěti letech dveře k moci komunistům, kteří však nemají vyjádřenou většinovou podporu občanů této země ve volbách. Budou ovládat tuto zemi skrytě, bez jakékoliv zodpovědnosti vůči lidu České republiky. A to je pro sociální demokracii o to nebezpečnější. Mezi jejími voliči jsou lidé, kteří mají levicový názor, nikoliv však názor extrémistický, což postoje a názory KSČ(M) bezesporu jsou. Tím dojde k dalšímu odlivu jejích voličů a tato strana, která má bezpochyby místo na politické scéně, se stane stranou marginální. Na výsluní se dostanou podivná hnutí, jako je ANO, která ani nemají jasně definovaný program a jejich vítězství ve volbách bylo založeno na dokonalém marketingu volební kampaně a zneužití českého „hekání“, jak je vše špatné, nebo nastrčením do čela mediálně známých osobností, které rovněž mají podivnou minulost. Hrozí tak zánik klasických politických stran, které jsou pro fungování parlamentní demokracie nezbytné. Připojíme-li k tomu přímo voleného prezidenta, nečeká nás nic pěkného.

Neříkám, že za vše může jen volič, kterému bývalí členové KSČ, Stb, milic, politruci a podobně nevadí. Svůj podíl na tom jistě mají i politické strany, které se mnohdy neprezentovaly nejlépe, a skutečné či smyšlené kauzy jim na popularitě rozhodně nepřidaly.

Říká se, že prý každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Ale bojím se, aby neplatilo Sofoklovo „Co sis zavinil sám, bolí nejvíce.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…