Filipiová (ODS): Média svými titulky překrucují realitu

28.08.2014 16:39

Že média svými titulky překrucují realitu, není (bohužel) žádná novinka. Vím, že titulky „prodávají“ noviny, ale bohužel také vím, že jsou mnozí tak zvaní „čtenáři“, kteří nic jiného nečtou. A to je fakt, který mě poslední dobou velmi trápí, výstižnější je spíš slovo štve. Týká se to zejména článků o konfliktu Izraele a Hamásu v pásmu Gazy.

Filipiová (ODS): Média svými titulky překrucují realitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

Zcela běžné jsou titulky „Izrael zaútočil na Gazu“. Teprve v textu se dočtete, že izraelský „útok“ byl reakcí na vypálené rakety z pásma Gazy, a to mnohdy v době vyhlášeného příměří. To se pak objeví titulek „Obě strany porušily příměří“.

Uvědomuje si novinářská obec, že tímto svým postupem se přímo podílí na antisemitských postojích, které po celé Evropě (a nejen tam) narůstají? Neuplynulo ani šedesát let od konce 2. světové války. Dosud žijí lidé, kteří přežili Šoa. Když jsem viděla videa ze Spolkové republiky Německo, kde dav vykřikoval hesla „židovské svině“ a podobné zhůvěřilosti, zatrnulo mi. To chce svět dokončit to, co se nepovedlo Hitlerovi?

Uvědomují si naši novináři fakt, že po Židech byli určeni k likvidaci Slované?

Dámy a pánové novináři, věnujte prosím trochu více péče své práci. Často jste označováni za „hlídací psy demokracie“. Tak ji obhajujte. Dokud tu je. A obhajujte také právo jediného opravdu demokratického státu na Blízkém východě na ochranu svého obyvatelstva. Jak byste chtěli, aby se zachovala naše vláda, kdyby se některý z našich sousedů rozhodl, že český národ zlikviduje a Českou republiku vymaže z mapy světa?

Možná byste si také měli uvědomit ještě jeden fakt. Na území státu Izrael bydlí téměř 20 % Arabů s izraelským občanstvím. A je jim tam dobře. Když se jich zeptáte, proč nejdou mezi „své“, třeba do Gazy, odpovědí vám, proč by to dělali? V Izraeli mají práci, sociální jistoty a špičkovou zdravotní péči (sama jsem na vlastní oči viděla, jak do špičkové soukromé nemocnice Hadassa, která je financována ze sponzorských darů Židů z celého světa, běžně chodí i Arabové a jsou tam pochopitelně ošetřeni). Hamás svými střelami útočí i na své arabské bratry.

Jediná opravdová pomoc Gaze, a tím i této neklidné oblasti, je zbavit ji Hamásu a odzbrojit ho. A ne odsuzovat Izrael, byť nepřímo v titulcích. Informujte o praktikách Hamásu, o jeho zneužívání lidí jako lidských štítů. Informujte o tom, že Hamás má za cíl zlikvidovat stát Izrael, a to za jakoukoliv cenu. I za cenu smrti nevinných arabských dětí. Informujte o tom, že Hamás je na seznamu světových teroristických organizací. Informujte o tom, že za devět let samosprávy v Gaze mohla být tato oblast vzkvétající díky humanitární pomoci z celého světa. Dokonce i z Izraele, který tam dodává vodu a elektřinu, za kterou ovšem správci Gazy neplatí a dokonce se rozčilují, že jsou v této době občas dodávky proudu přerušeny. Kdyby Hamás neinvestoval peníze do výstavby podzemních tunelů, aby jimi mohli pronikat sebevražední útočníci na území Izraele, ale třeba do výstavby bytových domů, nemocnic a škol, žilo by se jeho arabským bratrům z Gazy podstatně lépe.

Ing. arch. Daniela Filipiová
senátorka PČR
místopředsedkyně oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…