Filištein (ODS): Imigrace problém není. Problémem je náš systém

06.07.2015 20:11

Já pořád asi úplně nechápu, o co v té diskusi o imigrantech vlastně jde. V televizi běží nicneříkající přímý přenos z našeho parlamentu, kde se poslanci předhánějí v komentářích k nastalé situaci a s kritikou vystupují proti těm, kteří mluvili před nimi.

Filištein (ODS): Imigrace problém není. Problémem je náš systém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nové logo ODS

Nikdo z nich nenabízí skutečná řešení a hlavně, hlavně ho ani nabídnout nemůže. Podstatou migrace do našich končin je pouze touha na lepší život a to není nic špatného. Hrůza, která z migrace plyne je fakt, že z lidí plných ideálů se záhy stanou paraziti na socialistické štědrosti ještě nedávno zdravého, kapitalisticky prosperujícího celku zvaného EVROPA. Problém Evropy resp. EU není však 20, 40 nebo 60 milionů příchozích cizinců. Oni nechtějí být příživníky, jistě sem jedou s nějakými ideály na aktivní život. Díky návykům, kulturní odlišnosti a hlavně našemu socialistickému systému stejně však do pasti spadnou a parazity se stanou.

Vnější okolnosti je nebudou nutit se přizpůsobit (nebudou umírat hlady) ale naopak bude o ně pečováno a bez práce budou přežívat. Stanou se z nich frustrovaní, postupně závistiví, nenávistní, problémoví, demotivovaní k čemukoliv konstruktivnímu a posléze motivovaní k anarchii. Ale to není v naší socialistické EU nic nového pod sluncem. Celá EU si vytvořila již dávno z vlastních občanů masu parazitů. Parazitů, kteří jsou nešťastní a demotivovaní k jakékoliv aktivitě zrůdným, sociálně pečovatelským systémem. Nikdo nemusí bojovat o přežití, nikdo se nemusí snažit, nikdo se necítí šťastný, že něco dokázal, nikdo není statečný. Již nyní v průměru pouhých 15 až 20% občanů EU vytváří veškeré hodnoty pro zbývajících 80% až 85% obyvatel Evropy. Většina z těch 85% se udržuje zatím v bláhové víře, že jejich život má smysl, když jsou zaměstnanci Finančního úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Agentury pro začleňování menšin, studenty se specializací na pozemkové úpravy či studenty se specializací na zdravou výživu, specializovanými psychology na deprese z vlastní zbytečnosti atd., atd., atd. Ti všichni jsou parazity a v dobře maskovaném skrytu vlastního sebehodnocení to vědí. Z toho plyne jejich frustrace, pocit ponížení a nenávist ke všem, kdo se vzbouřili a skutečně pracují. Je zcela logické, že pokud 85% parazitů nenávidí 15% skutečně pracujících, bude politik komunista ať již v roli Sobotky v ČSSD nebo stbANO Babiše potírat živnostníky a podnikatele seč mu budou síly stačit. Sobotka tak bude činit z hlouposti a strachu. A Babiš, všech parazitů král, vysaje aktivní jedince před jejich smrtí jen proto, že mu to podstata jeho osobnosti perverzně velí.

Ale zpět k podstatě imigrace. Imigrace problém není. Problémem je náš systém. My sami jsme ničitelé naší podstaty, my sami jsme imigranty. My sami jsme ničitelé odkazu našich předků, kteří ctili tak banální pravidla jako jsou přísloví: „Bez práce nejsou koláče", „Každé řemeslo má zlaté dno", „Komu se nelení, tomu se zelení", a nakonec i z Bible převzaté: "Kdo nechce pracovat, ať nejí".

Namísto toho, glorifikujeme všemožné humano, pacifi, enviro, gendero, neschopno, lenivo, flákačo podivné skupiny jen proto, abychom ve jménu podpory toho či onoho, mohli vybrat více daní od našich 15ti% pracovitých. Z vybraných peněz pak odměníme 95% náš Humanofert, Envirofert, Genderofert, Agrofert systém a 5% dáme potřebným. Takový Daňofert je podstatou zlodějského socialismu celé EU.

V zásadě si myslím, že uprchlíci jsou pro Babiše celé Evropy dar z nebes, ve jménu příjmu jednoho, deseti, sto miliónů migrantů bude nutno vybírat vyšší daně od našich 15ti% pracujících. Z těchto peněz zůstane mnoho a mnoho v různých EUROFERTECH. Jediná obava je z toho, kdy těch 15% pracovitých, dostane infarkt.

Takže shrnuto závěrem: „Pokud Evropská unie má sama v sobě 400 000 000 parazitů nemusí se obávat dalších 50 000 000 z Afriky. Musí se obávat pouze sama sebe.

Pokud EU nezmění zrůdný socialistický systém pro sebe samu, čeká jí zánik ať již s imigranty, nebo bez nich. A položme si otázku, je k tomu nyní politická vůle v kterémkoliv státu EU?

Osobně mi v současném vývoji svítá jistá malá naděje. Lidé jsou inteligentní a nakonec ve všech krizích nakonec zvítězila (nikoliv pravda a láska) ale síla lidského nezlomného ducha toužícího po svobodě. Inspirací k tomuto mi budiž již poněkolikáté citát Tomáše Bati:

"V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku.

Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání.

Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry. Technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." Tomáš Baťa 1932

Závěrem chci říci, že věřím v budoucnost svobodného lidského ducha a tudíž i svobodné, statečné, sebevědomé a možná i dokonce křesťanské Evropy. Možná, že tato svobodná Evropa nebude bílá ale černá. Podstatné je, zda bude svobodná. Zbabělí Sobotkové ani opovržení hodní Babišové ji však nevytvoří.

Ing. Václav Filištein
člen místní rady
člen strany
místopředseda oblastního sdružení
člen oblastní rady
místopředseda regionálního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.