Fischer: Nového předsedu dozorčí rady ČEZ jmenuje až nový ministr financí

27.10.2013 11:35

Personální změny v dozorčí radě ČEZ.

Fischer: Nového předsedu dozorčí rady ČEZ jmenuje až nový ministr financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Na dnešním zasedání dozorčí rady ČEZ a.s. odstoupil Martin Roman ze svých funkcí v dozorčí radě a novými členy se stali Michal Mejstřík a Jan Mareš.

První personální změnou bylo přijetí rezignace Martina Romana na post člena dozorčí rady a na post jejího předsedy. Ministr financí Jan Fischer říká: „Plně respektuji rozhodnutí Martina Romana ukončit své působení v dozorčí radě ČEZ,“ a k tomu doplňuje: „Děkuji panu Romanovi za 10 let v čele ČEZ, během kterých se mu podařilo vybudovat silnou, stabilní a respektovanou společnost.“

Post předsedy dozorčí rady zůstane dočasně neobsazený. Až do zvolení nového předsedy ji bude řídit její místopředseda Václav Pačes: „Jmenování nového předsedy po dohodě s premiérem Rusnokem přenechám novému ministru financí, který vzejde z předčasných voleb,“ doplňuje ministr financí Jan Fischer.

Další personální změnou bylo nahrazení člena dozorčí rady za Jana Kohouta, který se už při jmenování ministrem zahraničí  svého členství vzdal. Novým členem dozorčí rady byl schválen Prof. Ing. Michal Mejstřík, CSc.

Nový člen dozorčí rady Jan Mareš je v současné době primátorem statutárního města Chomutov. Před tím působil jako ředitel Střední školy energetické a stavební v Chomutově. Mimo jiné je předsedou Komory statutárních měst a obcí ČR a místopředsedou Svazu měst a obcí ČR. Je rovněž předsedou Rady Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.