Flachs (SPD): Co bude SPD a SPO dělat s nelegální imigrací?

22.09.2016 15:12

Dostal jsem dotaz od týdeníku Respekt ohledně konkrétních kroků, které bych jako hejtman Jihočeského kraje učinil k zastavení nelegální imigrace a jak by opatření zafungovala. Otázka obsahovala i dotaz co se přesně děje. Odpověď zveřejňuji i zde.

Flachs (SPD): Co bude SPD a SPO dělat s nelegální imigrací?
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

V Jihočeském kraji máme regionální plakáty, které se dělí na celostátní část a regionální část. V celostátní části plakátu jsou předsedové Tomio Okamura a Jan Veleba. V regionální části plakátu jsou lídři jihočeské kandidátky. Jednička Robert Flachs (SPD) a dvojka Petr Martan (SPO).

I když dotaz byl položen poněkud nepřesně, neboť heslo "zastavíme nelegální imigraci" není v regionální části plakátu, rád odpovím. Muslimská imigrace je hrozbou pro celou Evropu včetně obcí a občanů Jihočeského kraje. Osobně jsem se s imigranty setkal při cestování mezinárodním autobusem do Německa. Arabsky mluvící cestující svoji cestu přerušovali před hranicemi a opět nastupovali na první zastávce v Německu. V případě, že bude přijat německý návrh na sjednocení dávek pro imigranty v celé Evropské unii, atraktivita ČR pro imigranty prudce vzroste.

Muslimská imigrace a diktát EU jsou pro hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Stranu Práv Občanů zásadní témata podstatná pro další fungování České republiky. Jen naivní politik či novinář si může myslet, že jednotlivý kraj funguje izolovaně od celostátní politiky. Jako pořizovatel územně plánovací dokumentace samozřejmě vím, že pravomoci kraje i obce jsou dané zákonem. V této souvislosti je třeba zmínit, že budeme využívat zastupitelstvo kraje k zákonodárné iniciativě (tj. navrhneme zákon o zákazu propagace islámu). Rovněž se chystáme například navrhnout změnu zákona o koncesionářských poplatcích pro Českou televizi a Český rozhlas. Občan by mohl rozhodnout, zda poplatky věnuje České televizi na její vysílání nebo předmětnou částku raději zašle například na péči o seniory v hospicích.

Naším cílem je zapojit se do politiky na všech úrovních (komunální, krajské, celostátní) a ve spolupráci s našimi poslanci, ale například i s obcemi, chceme prosazovat náš program (například nepřipustit umístění islámských uprchlíků na našem území nebo posílit pravomoci obcí v řešení problematiky nežádoucích sociálních ubytoven). Postoj krajských zastupitelstev k nelegální imigraci nebo diktátu EU by měl být pro demokraticky zvolenou vládu určující stejně jako skutečnost, že dle srpnového průzkumu agentury SANEP 75% obyvatel nesouhlasí s imigrační politikou kancléřky Merkelové.

Občané ve volbách rozhodnou, zda podpoří naší koalici, která odmítá imigrační kvóty EU nebo strany, jejichž poslanci hlasovali v Evropském parlamentu pro rezoluci k imigrační krizi, která vyzývala k zavedení kvót na povinné rozmísťování uprchlíků po Evropě.

Robert Flachs - jihočeský lídr kandidátky koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů (SPO) v krajských volbách

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.