Flachs (SPD): Trump plní sliby, média naštvaně zírají a Češi doufají v zázrak i v Evropě

26.01.2017 16:41

Toto proclintonovská média skutečně nečekala. V médiích tolikrát vysmívaný prezident Spojených států zahájil své působení ve funkci velkolepě a pro nepřátelská média překvapivě - začal naplňovat volební program.

Flachs (SPD): Trump plní sliby, média naštvaně zírají a Češi doufají v zázrak i v Evropě
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Na rozdíl od svého předchůdce v Bílém domě Donald Trump nedostal Nobelovu cenu za mír předem, aby se pak odvděčil světu bombardováním Libye, svrhnutím sekulárních režimů na Blízkém východě nebo zasahováním tajných služeb do vnitřních záležitostí Ukrajiny a dalších států.  

Donald Trump stačil za pár dní opravdu hodně:

1) omezil financování neziskových organizací

2) vystoupil z Transatlantické dohody volného obchodu (TPP), která by podpořila moc nadnárodních korporací - mimochodem proti této dohodě vystupoval i demokratický protikandidát z prezidentských primárek Bernie Sanders

3) ve zdravotnictví přikázal nahradit Obamacare, která byla nevýhodná pro střední třídu

4) nařídil důslednou kontrolu hranic a řešení problematiky ilegálních imigrantů

Jedním z nejzávažnějších problémů Spojených států je ilegální imigrace. Věc, kterou evropští politici nechtějí řešit buď kvůli své neschopnosti nebo záměrně. V USA je tento problém trvalý a dopomohl Donaldu Trumpovi do Bílého domu. Nedivme se, dle amerických údajů je každým rokem v zemi spácháno přes 5000 vražd ilegálními imigranty. Toto číslo vysoce překračuje počet obětí teroristických činů spáchanými islamisty v Evropě. Rodinám obětí je skutečně jedno jestli ilegální imigrant zabíjel z popudu víry nebo získat lup.  

 

Donald Trump slíbil voličům řešení - důslednou kontrolu nelegálních imigrantů a přísnou ostrahu hranic mimo jiné prostřednictvím zdi. Média pečlivě vybírala “odborníky”, aby nám sdělili, že zeď či plot imigraci nezabrání. Maďarský premiér Viktor Orbán na rady takzvaných odborníků nedbal a svoji zemi ochránil. Přesto jsme od televizních reportérů v americké předvolební kampani slyšeli opět tu samou písničku. Postavit plot mezi Mexikem a USA je nereálné a ilegální imigraci nezastaví. Novináři však jako obvykle opomněli zdůraznit skutečnost, že téměř polovina hranice je již plotem chráněna. Například v Arizoně proběhla celonárodní sbírka na stavbu plotu na mexické hranici. U mexického města Tijuana obří železná zeď končící v moři stojí již několik let. A světe div se ploty a zdi, které byly realizovány již za prezidenta Obamy, mají své výsledky. Příliv nelegálních imigrantů rapidně klesl. Ovšem to jsme se od médií nedozvěděli, neboť v době imigrační krize by to mohl být návod i pro Evropu. V Evropě se raději zasedá na konferencích a posílají se miliardy neziskovým organizacím na pomoc uprchlíkům nebo rovnou do Turecka, které je jedním ze strůjců celého problému.

 

Médiím zavřel Trump ústa už jen tím, že pro něj nejsou předvolební sliby jen prostředkem ke zvolení. Snad dokáže alespoň částečně navrátit důvěru lidí v politiku. Pro naši zemi je smutné, že vládní straně nebudou s předvolební kampaní pomáhat Trumpovi mediální poradci, kteří sestavili reálný program, ale poradci demokratů, kteří byli v předchozích volbách spíše mistry slibů.

 

Nezbývá než doufat, že obdobný zázrak (mocný politik plnící předvolební sliby) nebe sešle i do Evropy.

 

Převzato z profilu.

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…