Flachs (SPD): V oblasti školství odmítáme násilnou inkluzi. Naopak si vážíme péče pedagogů na speciálních školách

04.08.2016 11:15

Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura (SPD) a Strana práv Občanů (SPO), jejímž čestným předsedou je prezident Miloš Zeman, je nejsilnější koalicí, která prosazuje změnu postoje České republiky k uprchlické krizi i změnu politiky vůči EU.

Flachs (SPD): V oblasti školství odmítáme násilnou inkluzi. Naopak si vážíme péče pedagogů na speciálních školách
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Ačkoli zastupitelstva krajů nemají pravomoc měnit českou zahraniční politiku a jejich vliv na celostátní politiku je omezený (například předkládáním zákonů poslanecké sněmovně), krajské volby byly vždy vysvědčením pro vládu. Občané budou z velké části volit tak, jak jsou spokojeni nebo nespokojeni se stávající vládní koalicí, která vede tuto zemi. Zda jsou proti diktátu EU ohledně uprchlických kvót, který tato vláda dobrovolně přijala. Zda chtějí rozhodovat o členství ČR v EU, s ohledem na skutečnost, že vládní představitelé referendum o setrvání ČR v EU odmítají.

Samozřejmě dojde i na krajská témata, která jsou však téměř vždy pevně spjata s centrálními úřady a ministerstvy, neboť právě tam se rozhoduje o většině peněz daňových poplatníků v našem státě. Dálnice se nepostaví, obce a kraje neobdrží finance, pokud o tom nerozhodnou pražské centrální úřady. 

Koalice SPD a SPO bude dále společně podporovat přímou demokracii tím, že podporuje přímo zvoleného prezidenta a požaduje i přímo volené hejtmany a starosty. V oblasti školství odmítáme násilnou inkluzi. Naopak si vážíme péče pedagogů na speciálních školách, kterou věnují mentálně postiženým dětem a dalším dětem, jejichž adaptace v klasické škole je problematická pro ně samotné i pro okolí.  Bohužel s novými jevy ve školství v posledních 20 letech došlo ke zhoršení kvality výuky. Příkladem mohou být aféry se soukromými školami.  Koalice SPD a SPO bude podporovat zejména učňovské školství a obory důležité pro národní hospodářství. Napříč školstvím budeme usilovat o zavedení vlastenecké výuky, která podpoří sounáležitost mladší generace s naší zemí a regionem. 

Kandidátka SPD a SPO v Jihočeském regionu je sestavena tak, aby byl zastoupen každý region kraje. Koalice SPD a SPO v Jihočeském kraji nevsadila na mediálně známé osobnosti, které region jen navštěvují, ale na kandidáty, kteří se rozvojem regionu zabývají a jsou jeho plnohodnotnou součástí. V pestré kandidátce jsou zastoupeni zaměstnanci samosprávy, zdravotně postižení, advokáti, lékaři, ekonomové, studenti, živnostníci, zemědělci, dělníci i nezaměstnaní, neboť všichni máme právo rozhodovat o věcech veřejných. 

Lídrem kandidátky byl zvolen Mgr. Robert Flachs (SPD), který se dlouhodobě zabývá regionálním rozvojem a spolupracuje s obcemi  našeho kraje mimo jiné při pořizování jejich územních plánů. Dvojkou kandidátky je Petr Martan (SPO) známý svojí publikační činností, ale i aktivním přístupem ohledně Šumavy a pošumaví, kde působí jako zastupitel obce. Křehčí pohlaví zastupuje na třetím místě Radka Dvořáková (SPD) pracovnice v muzeu a čtvrtá Eva Kropáčková (SPO) manažerka.  Generaci dvacátníků zastupuje v první pětce Bc. Luboš Machart (SPD) jednatel. Mezi kandidáty však nechybí ani nejmladší volitelní kandidáti a studenti jako například devatenáctiletý Václav Svatoš (SPD). Naopak životní zkušenosti přináší například šedesátiletý advokát Mgr. František Pohanka (SPO). 

Autor je lídr kandidátky SPD a SPO v Jihočeském kraji.

Převzato z profilu na PL.cz

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …