Fleischer (Republikáni): 28. říjen 2016? Facka politické kultuře současnými politiky

30.10.2016 9:17

Svátek vzniku samostatného Československa byl letos zneužit několika trapnými scénami, které byly součástí bojůvek v rámci nastávajících parlamentních voleb v roce 2017. Politická kultura opět utrpěla. Co na to voliči, kteří letos nevolili?

Fleischer (Republikáni): 28. říjen 2016? Facka politické kultuře současnými politiky
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Není tak daleko doba, kdy dva mladí herci Jiří Mádl a Martha Issová natočili předvolební klip pod nechutným názvem ”Přemluv bábu”, který byl adresován mladým lidem a měl je přimět přesvědčovat své prarodiče, aby nevolili levicové strany.

K tomu snad už dodám jen pozdější zklamání obou aktérů nad vládnutím jejich propagované pravice, která skončila po zásahu policie po mnoha aférách a dodnes nejsou objasněny další kauzy, které se točí kolem ODS a TOP09. Výsledky politické práce této ”pravice” vidíme dnes na stavu policie, justice, školství, zdravotnictví, financí, sociální politiky a dalších oblastí, do kterých tehdy vítězná pravice zasahovala svým způsobem, tedy politikou s upřednostnění osobního prospěchu jednotlivců a vytahání peněz ze státní pokladny i z dotací EU, které pak skončily v soukromých rukou lidí kolem těchto stran. A současná vláda pod ČSSD a ANO v tomto trendu jen úspěšně pokračuje za neustálého závistivého kvílení opozice, která se už třese, jak zase vystřídá tu vládu současnou.

Uznávám sbobodu slova a věřím, že každý má právo se vyjádřit k politické situaci, pokud nejde o nahranou scénku, možná někým zaplacenou  viditelně účelovou, zneužívaje známých jmen, zejména herců a zpěváků.

Dnes už ani nikdo nedokáže s jistotou tvrdit, zda mnohá prohlášení herců a zpěváků, která jsou publikována na sociálních sítích jejich jménem a pod jejich obrázkem, jsou skutečně myšlenkou oné osobnosti, nebo jí jen někdo zneužil.

Zneužívání populárních a známých tváří v politice u nás může být jak falešné, tedy bez vědomí oné osoby, nebo s jejím vědomím, či přímo vyslovené myšlenky a hesla konkrétními známými osobnostmi, většinou ze sféry umění, ale občas i ze světa podnikání, jak jsme svědky u samozvaného chystaného politika Michala Horáčka.

Právě posledně jmenovaný dostal ve veřejnoprávní televizi na kanále ČT24 prostor k vysílání vlastní soukromé oslavy svátku vzniku Československa 28. října 2016.

Může se zdát, že se televize zachovala demokraticky a dala prostor jiné straně, než jsou stoupenci a podporovatelé současného prezidenta Miloše Zemana. Avšak pokud by tomu tak bylo, tak by prostor dostaly i jiné politické strany, o kterých se však v ČT mluvit nesmí – jsou to totiž tzv. ”nesystémové” strany, což je termín, který se začal používat po překonání výrazu ”extrémistická strana”. Systémové strany jsou, dle tohoto výkladu některých politiků, ty strany, které nám nyní vládnou a nesystémové ty, které je kritizují vně parlamentu a zastupitelstev a jejichž úspěch ve volbách je nežádoucí, protože by ve volených státních funkcích mohly zpřetrhat vazby současných politiků na různé ne příliš čisté okruhy lidí, kde prioritou je kšeft a tahání miliard korun ze státu a z dotací z EU.

A pokud se má někdo, kdo upadá v politické zapomění, opět zvednout, tak je třeba to udělat s patřičným hřmotem. A tak jsme měli možnost vidět udílení vyznamenání prezidentem a posléze oslavy jistého pana Bradyho, jehož jméno do toho dne nikdo neznal, avšak včera se skloňovalo ve všech pádech v televizi nesčetněkrát, až to vyvolalo typické české vtipkování na sociálních sítích na adresu pana Bradyho, který byl samozřejmě jen náhodně vybranou osobou, která posloužila k sehrání tradičně nechutného divadélka, kde moderátorem byl pan Horáček – úspěšný český podnikatel a nyní rentiér, který se takto pěkně chystá do politiky stejně nenápadně, jako před lety současný ministr financí Babiš – do té doby také jen správný a úspěšný podnikatel, který posléze přispěchal ze Slovenska nám tu udělat pořádek.

Tak jsme na České televizi měli dva svátky. Ty kolem prezidentské kanceláře a ty druhé, kteří českým prezidentem opovrhují a s viditelnou falší uctívali T.G.Masaryka na svých vlastních oslavách 28. října. Kromě umělce a rentiéra jsme měli tu ”čest” si opět poslechnout nezapomenutelnou knihovnici z Vysočiny Miroslavu Němcovou z ODS, která také přidala své polínko do ohně sváru mezi Hradem a podhradím.

Překvapilo mě kolik času dostaly politické mrtvoly ve veřejnoprávní televizi a jak ochotně se podílela ČT na nechutném zneuctění státního svátku. Stejná Česká televize přece letos ani nevysílala tradiční volební šoty všech kandidujících stran a malým a neparlamentním stranám dala sotva dvě minuty na štěk někdy v době vysílacího času, kdy sledovanost byla minimální, protože v té době jsou obvykle všichni v práci a v hlavním vysílacím čase pak excelovali opět naše známé ODS, ČSSD, TOP09 a samozřejmě všespasitelná ANO a koalice SPO-SPD.

Paralelní oslavy státního svátku tak vytvořily propast mezi Hradem a ”těmi správnými” a byla tu zjevná snaha o rozdělené české veřejnosti, což se také z části podařilo, protože se skutečně pár skupin na sociálních sítích mezi sebou patřičně mydlilo a uráželo navzájem.

Nemusím být stoupencem současného prezidenta, ale začíná mi připadat nechutné to, co se kolem něj a jeho úřadu děje, počínaje trenýrkami místo prezidentské standarty a konče ignorováním oslav 28. října na Pražském hradě.

Politická kultura opět dostala v Česku na frak a to pořádně.

Samozřejmě nesměli chybět studenti, řádně ideologicky nabuzeni svými neoliberálními vysokoškolskými profesory. Viditelně si té ”demonstrace” užívali, vždyť je to přece taková švanda. A dobře pobaveni pak znatelně falešně a s neznalostí textu a četnými přebrepty zazpívali studentskou hymnu Gaudeamus igitur.

Stále stejný scénář a za ním stále stejná ODS a TOP09 i s podporou části ČSSD a samozřejmě ANO.

K vlastní propagaci se prostě využije kdokoliv a cokoliv, protože čas vyměřený současným parlamentním stranám se neúprosně blíží ku konci a příští rok nás opět čekají volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a proto se musí využít každé příležitosti a zneuctít tím i svátek vzniku samostatného Československa i třeba osoby česko-kanadského podnikatele a válečného vězně v koncentračních táborech Terezín a Osvětim, Jiřího Bradyho, kde se sehrála komedie kolem neudělení vyznamenání, či tahanice mezi politiky, zda má či nemá být oficielně přijat duchovní vůdce Tibeťanů nejvyššími představiteli České republiky. Je jedno o koho jde a zda se vláčí světem, aby byl v naší zemi jen použit k vlastním pletichám té či oné strany. Výsledkem je opět velká komedie, kterou Česká televize patřičně opepří a naservíruje občanovi jak se partajníci osočují, místo aby společně slavili státní svátek.

Jisté je jedno – ať jde o aktéry kterékoliv strany, která se zúčastnila této šarády v době státního svátku, je zjevné, že politická kultura chybí u všech. Chybí i úcta k lidem, kterých se to dotklo a k oslavované Československé republice, kterou zničili právě aktéři této nechutné podívané a to je zjevné i přes jejich projevy, které se hemžily falešnou láskou k vlasti a k jejich obyvatelům.

Česko působí jako země, kde si každý dělá co chce a ani státní svátek či významná návštěva není důvodem k zastavení metání špíny z jedné strany na druhou a kdesi pod touto politickou scénou je udivený občan, který to všechno platí. A to ještě lépe vybíranými daněmi, jak se často chlubí ministr financí Babiš.

Extrémně nízká volební účast je pak výsledkem tohoto dění, jak jsme byli svědky o letošních volbách do Senátu a krajských zastupitelstev.

Voleb se letos zúčastnili jen voliči současných parlamentních stran, kteří tyto strany budou volit, i kdyby bylo ještě hůř.

Zda bude tento nechutný tyjátr probíhat i další léta, o tom rozhodnou voliči v těch volbách příštích v roce 2017 a já doufám, že se jich zúčastní zejména ti, kteří letos nevolili. Protože jinak se zopakuje efekt letošních voleb a šaráda bude pokračovat dál až do roku 2022. A já jsem přesvědčen, že většina slušných občanů této země má už tohoto švejkování dost a přeje si slušnou politiku, která prospívá všem, nejen malé skupince vyvolených. Proto je třeba v příštím roce k volbám jít a zajistit výměnu Poslanecké sněmovny, protože jak je vidět, tato politická reprezentace už nebude jiná a proto bude nejlépe jim jejich skotačení zarazit a poslat je konečně po 25 letech do reality života – mimo parlament. Tam mohou dělat ostudu sami sobě a za své a konečně nebudou škodit naší zemi.

Karel Fleischer
Místopředseda SPR-RSČ MS

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…