Fleischer (Republikáni): Někteří Češi vykazují nízkou politickou kulturu a nerespektují jiné strany

25.06.2016 6:30

Demokratická společnost znamená umět respektovat druhé strany a jiné názory. Pokud tu opět sílí filosofie jediné vůdčí strany a ostatní patří zavřít - pak je to cesta zpět. Občané podléhají vlivu médií a často nevědomky sami ničí demokracii.

Fleischer (Republikáni): Někteří Češi vykazují nízkou politickou kulturu a nerespektují jiné strany
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

 Před několika dny jsem stál u plakátu, který oznamoval mítink legálně zaregistrované politické strany SPR-RSČ a vystoupení PhDr. Miroslava Sládka. K plakátu se přiblížila skupinka důchodců, kteří na první pohled vypadali na dobře situované, bezstarostné důchodce s vysokoškolským diplomem z dob komunistického Československa, pro který musely pravděpodobně podpořit tehdejší KSČ a sem tam udat nějakého souseda.

Já jsem slyšel poznámky jako "No to snad není ten Sládek?" "No tohle?" a podobně. Poté jsem přistoupil k nim a slušně pozdravil a nabídnul jsem program SPR-RSČ. 

Jedna z "dam" mi odpověděla "Ne to my nechceme, nemáme zájem a právě se rozčilujeme, právě se nad tím tady rozčilujeme, jak je toto možný"

Ptal jsem se co je tak rozčílilo, ale odpovědi se mi nedostalo. Druhý den jsem se dozvěděl, že v oné jihočeské obci někdo podal oznámení, že se koná mítink SPR-RSČ a místní starosta zavelel místní policii a ta se snažila mítinku zabránit mimo jiné tím, že brala panu Sládkovi mikrofon z ruky.
A já se ptám: "Jaký je rozdíl mezi komunistickou totalitou, Hitlerovým Německem a současným Českem?"

Legálně zaregistrovaná politická strana si legálně oznámí předvolební mítink a místní městaká policie napadne šéfa politické strany za předvolební mítink? Policie krade mikrofony? Dopouští se násilí na kandidátech nevládních politických stran?

Kam se poděla politická kultura a demokracie? 

Že Česko není právním státem vím, ale že začíná být státem fašistickým mě docela začíná znepokojovat.

Chápu, že informačně zaostalé zbohatlé stařenky mají vrytu vedoucí úlohu partaje a že tak jak se tyto "dámy" bily v prsa za KSČ před listopadem 1989, tak se bily v prsa po listopadu svým typickým "Jedině Klaus a jedině ODS" a po svém omylu se bijí v prsa do třetice pomýleně za ANO a Bureše.

Ostatní strany patří podle těchto komunistických pohrobků, do vězení, jak byly stařenky za socialismu zvyklé.

A tak mě ani jejich rozčílení neudivuje, vždyť jsou zvyklé, že vládne jedna strana - a ty ostatní patří zavřít.

Fašistické a nedemokratické smýšlení bohužel pozoruji i u mladších ročníků, když vykřikovali "tady žádnej Sládek vystupovat nebude". Nějaký

Pepa z jakési jihočeské vísky se pasoval do role Boha a on rozhodl, že se několik tisíc českých občanů, kteří jsou členy SPR-RSČ prostě rozejde aby byl Pepa spokojený.

Jenže v demokracii a v kultivované společnosti to takto nefunguje.

Pokud se mi nelíbí některá politická strana, mám ve zvyku nechodit na jejich mítinky. Je totiž zbytečné tam vykřikovat a urážet mluvčího a posluchače. Oni chtějí slyšet doktora Sládka a oni chtějí pokládat otázky. Mám jako volič možnost stranu, která se mi nelíbí nevolit a napsat o ní kritický článek, za která mě nebude stíhat policie - o tom je totiž demokracie.

Jak máme budovat demokratický a právní stát, když mezi námi žije lidský odpad, který neuznává názor druhé strany?

Máme se zase bát, že politici budou zneužívat svého postavení a obecní policie k likvidaci předvolebního boje, který je ve všech demokratických státech běžný?

Nikdo nikdy nedokázal jasně zdůvodnit své "pohoršení" nad Sládkem a SPR-RSČ. Avšak médii, která vlastní slovenský estébák, je šířena pomluva o straně i jejímu lídrovi a tupé stádo kýve dál, místo aby se pozastavilo a uvědomilo si, že si samo na sebe plete bič. a struje sebou ostaní občany, kteří myslí zdravě a respektují i jiné názorové proudy.

Ti ostatní, kteří si na mítink prostě přišli pana Sládka poslechnout byli právem rozhořčeni tím, v jaké to žijeme zemi, kde politici rozhodují o policii, zneužívají tajných služeb a umlčují opoziční politiky, kteří jsou legálně zaregistrovanou politickou stranou.

Nagyová byla soudci osvobozena, když spáchala trestný čin zneužití státní agentury a na druhé straně je poslána městská policie na legální mítink, aby jej rozehnala?

Politická kultura a politická gramotnost budou po nástupu naší vlády povinnými předměty a budou se vyučovat na školách místo propagandy ODS v minulosti a nyní pro změnu propagandy ANO.

Jedině tak se můžeme začít rovnat státům světa, o kterých se dá hovořit jako o demokratických a právních státech.

Odsuzuji fašistické jednání některých ojedinělých spoluobčanů, kteří mají dojem, že setrvává vláda jedné strany a ostatní patří zavřít. 

Pokus o rozehnání ohlášeného předvolebního setkání PhDr. Sládka městskou policií považuji za trestný čin hrubého zneužití pravomoci starosty a trestný čin vyvolání nenávisti proti skupině obyvatel a mám za to, že by aktéři, včetně městských strážníků měli jít do vězení. Je to útok nejen na opozici, ale na celou demokracii tohoto státu a nikdo ze starostů nemá od voličů mandát upevňovat svoji politickou funkcičku zneužívání městské policie. Ta si měla stěžovat na zneužívání a neměla nikdy zakročit, protože nebyl porušen zákon.

Jinak se vracíme před listopad 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…