Fleischer (SPR-RSČ 2016): Švédsko a nezvládnutá imigrační politika - varování pro české politiky?

30.03.2016 13:47

Švédsko se dostalo díky nekontrolované imigraci do vážných bezpečnostních a do budoucna možná i ekonomických problémů.

Fleischer (SPR-RSČ 2016):  Švédsko a nezvládnutá imigrační politika - varování pro české politiky?
Foto: realitnikomora.cz
Popisek: Karel Fleischer

Švédsko patřilo donedávna mezi příkladné státy, zejména v oblasti téměř nulové korupce v politice a státní správě. Z osmdesátých let minulého století si pamatujeme pověsti o poctivosti obyvatel, čistotě měst a vysoké životní úrovni, ale také bezpečnosti švédských velkoměst.

To vše je bohužel dnes již minulostí.

Stačila dvě volební období liberálů a konzervativců a současné volební období sociálních demokratů v “opoziční smlouvě” s bývalou vládnoucí pravicovou aliancí a vše se změnilo k nepoznání.

Švédsko má dnes 9 851 017 obyvatel a z toho ve Švédsku žije 1,6 milionů osob, které se narodily v zahraničí.

Skokový nárůst začal v roce 2010, kdy počet uprchlíků v zemi dosáhl 451 000 lidí, převážně muslimů.

V letech 2013 – 2014 vzrostl počet imigrantů o 9,6 %.

Muslimové ve Švédsku

Ve Švédsku funguje 6 islámských říšských organizací, které jsou podporovány finančně státem. Tyto organizace regisrují 110 000 členů.

Někdy v 80. letech převládali v zemi muslimové původem z Turecka a v průběhu války Írán – Irák se začaly objevovat i další skupiny muslimů z těchto států.

Kolem roku 2000 našlo své útočiště ve Švédsku 60 000 muslimů z Bosny a dále z Íránu 65 000 a rekordních 183 000 z Iráku a 78 000 Turků. Dále Libanon 27 000, Somálsko 42 000 a Kosovo a Albánie 18 500.

V roce 1990 zahájila činnost SMR (Muslimská rada Švédska), která zaštiťuje všechny muslimské organizace ve Švédsku.

Podle zdroje z veřejnoprávního rádia Sveriges Radio bylo v roce 2005 ve Švédsku už 120 ”sklepních” mešit a postupně se začaly stavět mešity v místech, kde má muslimská komunita velkou základnu, tedy v Malmö na jihu Švédska a v hlavním městě Stockholmu.

Člověk by snad čekal vděk za všechnu tu pomoc, které se muslimům ve Švédsku dostalo

Muslimové se však naopak začali projevovat agresivně již dávno, někdy kolem roku 1988 na divokých demonstracích v centru Stockholmu, ale také zvýšenou kriminalitou, vzrostl počet trestných činů, zejména pak vraždy, bombové útoky, útoky nožem, znásilnění a v poslední době i střelba z pistolí či samopalů vzoru Kalašnikov nedávno v Malmö.

Před vánocemi 11. prosince 2010 byly odpáleny bomby v centru Stockholmu v odpolední špičce v ulici Olofa Palmeho a Bryggargatan teroristou jménem Taimour Abdulwahab al-Abdaly, který se hlásil k Al-Kajdě. Tento muslim vystudoval v luxusním švédském prostředí gymnázium a pak odjel studovat University of Bedfordshire ve Velké Británii. Nejednalo se o chudého a utiskovaného cizince bez možností a šancí na slušný život na”zlém Západě”.

Později v květnu 2013 propukly muslimské nepokoje, které vyvrcholily četnými požáry zaparkovaných automobilů, ale i benzínek a obytných domů, zejména v Stockholmu ve čtvrti Husby, odtud je známý pojem, švédy nazývaný ”Husby kravaller”. Požáry a rozbíjení výloh a aut se později rozšířily na téměř celý Stockholm.

Média mlčela, odpůrci muslimské imigrace a jejich nevděčného chování byli označováni za xenofoby a fašisty jednak veřejnoprávní televizí SVT a jednak soukromou televizí TV4 ale i v tisku a na sociálních médiích v poslední době.

Během roku 2015 se navýšila imigrace o rekordních 134 240 osob!

Převážně šlo o uprchlíky ze Sýrie 30 590 osob a dále z afrického státu Eritrea 6 838, opět z Iráku 4 082, Somálska dalších 3 531, z Indie 3 601, a z Afghanistánu 2974 imigrantů a další.

Dnes policie nedoporučuje mladým švédských ženám vycházet po 20 hodině do centra Stockholmu, nebo některých lokalit, které jsou útočištěm malých gangů muslimské školou povinné mládeže. V Malmö, kde žije velmi početná muslimská komunita, se švédské dívky často barvily z blond na tmavé vlasy a preventivně nosí přes hlavu šátek, či šálu, aby nebyly napadeny muslimskými výrostky a pořezány v obličeji, jak je u zejména arabů zvykem.

Marné jsou snahy domácích obyvatel o návrat původního Švédska. Iniciativa nazvaná ”Folkets demonstration” (Demonstrace lidu) se sešla v centru Stockholmu na náměstí Sergels Torg, 1.11.2015 a nikdo této události nevěnoval pozornost.

Pokud se podíváme na složení švédského parlamentu Riksdag, pak najdeme zhruba dvě desítky muslimů mezi 349 poslanci jednokomorového švédského parlamentu. V obcích jsou na některých místech muslimové v roli zastupitelů, ale i starostů, nebo krajských zastupitelů.

V galerii obrázků uvidíte fakta o dnešním Švédsku a také snímky z bombového útoku před vánoci 2010 a z vypalování Stockholmu z května 2013.

Muslimové se do Švédska zakořenili

Muslimové se do Švédska zakořenili politicky, ale i finančně natolik, že současný vývoj je již téměř nezvratný a Švédsko by mohlo být první zemí, kde původní obyvatelstvo bude v menšině.

Zhruba před týdnem zveřejnila švédská televize SVT ve zprávách informaci, že rok 2015 byl rekordním rokem nejen po stránce imigrace, ale také emigrace ze země. Ze Švédska neprchají jen dříve přistěhovaní občané EU, kteří nemají šanci se před muslimy nikde uplatnit, ale také Rusové a co je nejsmutnější – Švédové. Nejčastějším cílem uprchlíků ze Švédska je Norsko, USA, Kanada, Británie a Německo, penzisté se zase stěhují do Španělska. Počet lidí, kteří opustili Švédsko je kolem 400 000 a více. Tyto převážně původní obyvatele nahradili Somálci, Syřané, Íráčáné a Afghánci.

Vše je důsledkem politiky uplynulých dvou vlád a švédské politické reprezentace, která se staví za otevřené Švédsko pro uprchlíky a za jejich integraci do švédské společnosti. Muslimští imigranti nám však jik několikrát dokázali, že jejich cílem není integrace do švédské kultivované společnosti, ale její likvidace. Počet vražd a znásilnění místních obyvatel se znásobil za posledních deset let. Média chrlí promuslimskou a proimigrační propagandu, dětem ve školách v základním stupni i na středních školáchj jsou přednášeny bludy o kvetoucí multikulturní společnosti a média pořádají doslova hony na jedinou politickou stranu, která se staví proti imigraci v takové míře jako nyní – Sverigedemokraterna – Demoklraté Švédska, zkratka SD. SD jsou často osočováni z fašismu, oxenofobie, vyvolávání nenávisti a ve společnosti jsou médii šířeny myšlenky, které způsobily strach se k této jediné rozumné straně v zemi stavět souhlasně. I tak však popularita SD roste. Strana se marně ucházela o voliče od roku 1988 a první úspěch zaznamenala v roce 2010 ziskem 5,7% hlasů což jí přineslo 20 křesel v Riksdagu a v roce 2014 již 12,9% a 49 křesel z celkového počtu 349 křesel v Riksdagu.

Běžní Švédové žijí v odůvodněných obavách o svoji budoucnost a zejména o své děti a vnoučata a proto volí tajně SD, avšak málokdo je ochoten o tom veřejně hovořit z obav, že by mohl být společensky poškozen a znemožněn.

Dohoda jde přes dvě volební období bez ohledu na výsledky voleb

Podle večerníku Aftonbladet by dnes získala strana SD již 22,2% hlasů a měla by tak nakročeno na pozici nejsilnější strany v zemi.

Avšak bývalá pravicová aliance liberálů a konzervativců se dohodla se současnou slabou vládou sociálních demokratů a zelených na jakémsi typu souvládí, které by se dalo srovnat s opoziční smlouvou mezi ČSSD a ODS z 9.7.1998. Rozdíl je jen v tom, že tato dohoda jde přes dvě volební období a to bez ohledu na výsledky následujících voleb v září 2018. Strany se v prosinci 2014 dohodly o respektování sociálně demokratického premiéra Löfvéna avšak za podmínek diktovaných minulou liberálně-konzervativní aliancí. Tato smlouva uzavřená v prosinci byla pojmenována podle tohoto období jako ”Decemberöverenskommelse”, Prosincoá dohoda, zkratka DÖ a je především prostředkem jak obejít stále sílící preference strany Sverigedemokraterna (SD), kteří by pravděpodobně sestavovali menšinovou vládu, nebýt DÖ.

Jaký však bude v zemi další vývoj si nikdo nedovolí dnes odhadnout. Zda zvítězí peníze a dohodnutá aliance, podpořená statisíci muslimů v zemi, nebo zda se obyvatelstvo odhodlá k ráznějším krokům, spíše však ve formě zvolení SD, než jakýmkoliv veřejným projevem. Strach cokoliv ve Švédsku namítnout proti sílícímu počtu muslimů i jejich politicko-ekonomického vlivu ve Švédsku, je velmi silný a je udržován masívní kampaní v médiích. Malá naděje však stále hoří na sociálních sítích, kde se stále větší počet občanů Švédska odhodlává dát najevo svůj názor a hlásí se o svá domovská práva ve své rodné zemi.

Není to však vůbec o rasismu, nenávisti, barvě kůže

Je zjevné, že jde o velké peníze a dlouhodobě připravované oslabení a převzetí Evropy stát po státu právě muslimskými zeměmi, o čemž svědčí celoplošné útoky muslimů počínaje 11. září v New Yorku, přes teroristické útoky v Londýně, Paříži a nedávno dokonce v srdci Evropské unie a v sídelním městě NATO v Bruselu.

Zda Švédsko odolá tlaku, může být také vodítkem pro ostatní státy Evropské unie.

Mnoho lidí může považovat problémy Švédska za vzdálené, či přehnané.

Fotografie ze Švédska jsou však neklamným důkazem faktu, že nejen Švédsko, ale celá Evropa má již na svých hodinách osudu za minutu dvanáct.

Stejně jako ve Švédsku nakonec rozhodnou voliči, tak také v České republice má občan možnost vidět postoj české politické reprezentace k otázkám uprchlíků a imigrančí krize v EU a má šanci si zvolit zničení, či zachování svého domova a domova svých dětí – České republiky.

Volte stejně masivně jako Švédové volí SD, volte SPR-RSČ, která má v otázkách imigrace jasno. Pomáhat slabším a osobám na útěku před válečným terorem ano, avšak v jejich domovské zemi, či zemi blízké, kde pomoc je daleko efektivnější a navíc tato pomoc neohrozí bezpečnost českého státu. Není totiž jediný logický důvod proto, abychom přesouvali celé populace států se zcela odlišnou kulturou z jejich zemí sem k nám do Evropy, či přímo do České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…