Fleischer (SPR-RSČ): Budou protesty v Paříži startem nové éry?

08.12.2018 20:01

Protesty žlutých vest v Paříži jsou středem pozornosti médií a momentem k zamyšlení nad těmi, kdo nám v EU skutečně vládnou a kam to vede.

Fleischer (SPR-RSČ): Budou protesty v Paříži startem nové éry?
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

V Paříži opět protestují příznivci hnutí žlutých vest, a to navzdory středečnímu oznámení, že vláda nepočítá v rozpočtu na příští rok se zavedením daně na pohonné hmoty. Ovšem demonstrace se týkají mnohem širšího okruhu problémů, které jsou společné pro celou EU. Zejména jde o skutečnost, že stále větší podíl francouzské společnosti sotva vyjde se svými příjmy a že se prohlubuje propast mezi extrémně bohatými a extrémně chudými obyvateli země, na což má vliv i silná imigrace, která je neproduktivní, naopak destruktivní a parazitní.

V Paříži jsou zavřeny kavárny, obchody, Eiffelova věž, město blokuje policie. V celé Francii je v pohotovosti 90 000 policistů. Ti používají vodní děla a pendreky.

Rušit se budou i fotbalová utkání, odvolán byl sobotní zápas mezi Paris Saint-Germain a Montpellierem. Fanoušci přijdou i o sobotní duel Toulouse - Lyon.

Emmanuel Macron je bývalý investiční bankéř. Od srpna 2014 zastával funkci ministra hospodářství ve vládě Manuela Vallse. V druhém kole této volby dne 7. května 2017 zvítězil proti kandidátce pravicové strany Front National Marine Le Pen, se ziskem 66,06 % hlasů. Ta by naopak dnes volby vyhrála, pokud by se konaly.

Macron podpořil politiku „otevřených dveří“ pro imigrantya uprchlíky, kterou v  Německu prováděla hlavně ve druhé polovině roku 2015 a ještě v roce 2016 kancléřka Angela Merkelová.

Byl prosazen, stejně jako ve Švédsku liberální Annie Lööf, která propadala v průzkumech avšak volby ve Švédsku probíhaly dle stejného scénáře, jako v ČR. Nejprve strmý růst hlasů pro protiimigrační Sverigedemokraterna, v některých okrscích až 40% dle švédské veřejnoprávní SVT. Pak nastal stejný blackout jako v ČR a televize ztratila data od úřadu Valmyndigheten, který je obdobou českého ČSÚ. Tam se sčítají hlasy. Po blackoutu naráz stagnovaly hlasy pro SD a naopak rosta sociální demokracie a proevropské strany, zejména dříve klesající Centerpartiet zmíněné Annie Lööf, která se nakonec do Riksdagu dostala a nyní tlačí na vznikající vládu opět svojí politikou otevřených dveří komukoliv odkudkoliv i přes děsivé zprávy o stavu národní bezpečnosti, vydávané SÄPO, obdoou české zpravodajské služby BIS.

Macron je opět jedním z politiků, kteří byli vytaženi z řad finančních spekulantů a vsazeni do vysoké politiky velkými penězi na prezidentskou kampaň.  Opět ekonom, který řídí zemi s jediným úhlem pohledu – peníze. Bez ohledu na potřeby a životní podmínky většiny populace země. Jak stejné všude po celé EU. Horšící se životní úroveň, zdražování, reálný pokles příjmů, blížící se krize, exekuce a ve vládách – ekonomové, ne politici, či odborníci, jak se často používá a nikdy tomu tak není.

Francouzi reagují po svém, Švédové a Češi strachy mlčí a stydí se za svoji nízkou životní úroveň, což vyrovnávají fotkami jídel a pití a selfíčkami z krátkých cest, aby dokázali, že „oni“ jsou na tom dobře.

Češi se stydí i za své exekuce, kterých přibývá, vzhledem k faktu, že český exekutor je podnikatelem a často jsou exekuce jen vykonstruované a za účelem dlouhodobých zisků ze splátek lichvářsky předražených exekucí, které nemají ve světě nikde obdoby a podoba systému exekucí v ČR je nevídaná a drtivá, nejen pro občany, rodiny, ale i pro banky, které ztrácejí klienty a ekonomiku země, která ztrácí kupní sílu populace, oškubané privátními vykonavateli rozsudků státních soudů. Strud a strach Čechů však nepřipouští jakýkoliv odpor, ten se projevuje pouze u nejednotných samostatných skupinek lidí, kteří proti tomuto systému bojují v malých komunitách a samozřejmě bez výsledků a patřičného tlaku veřejnosti na vládu a parlament.

V ČR volí ve všech volbách jen příznivci komunistů, převlečených po listopadu do stran jako ODS, ČSSD, TOP09 a KSČM. Ostatní strkají hlavu do písku a tiše v soukromí šeptají, že by s tím „někdo něco měl udělat“. Sami však sedí doma a počítají korunky na poslední jídlo i přes 12 hodinové směny v práci. Naproti tomu Francouzi protestují, stejně jako Italové i jiné národy. Zda toto bude předzvěstí konce globálního světa, ovládaného penězi těch desítek nejbohatších, to se zatím neví, ale odpor policie jen vyvolává větší agresivitu demonstrantů a je historicky potvrzené, kam to povede.

V Paříži se tento čtvrtek setkali zástupci sedmi největších odborových organizací a ve společném prohlášení označili hněv lidí za legitimní. Francouzská vláda ve středu vyhověla požadavkům hnutí takzvaných žlutých vest a oznámila, že s jedním z požadavků demonstrujících, a to s daní na pohonné hmoty v rozpočtu na rok 2019 nepočítá.

Poslanci tří parlamentních stran ve čtvrtek oznámili, že následující pondělí předloží návrh na vyslovení nedůvěry vládě. Důvodem je právě postup vlády při řešení krize kolem žlutých vest. Macronův blok má však bohužel v Národním shromáždění pohodlnou většinu hlasů.  

Jak jsem psal výše, na protestech, které původně směřovaly především proti dani na pohonné hmoty, se postupně začaly projevovat známky celkové nespokojenosti řady Francouzů s vládními ekonomickými reformami a rostoucími životními náklady a ohledem pouze na finanční stránku věci.

Dnes se k protestům chtějí připojit například i řidiči kamionů či zemědělci. Ke stávce vyzvala menší odborová organizace zastupují policisty.

Situace ve Francii je středem pozornosti všech médií, ale ta evropská jsou značně zabarvena liberální politikou a z protestujících jsou vyráběni gauneři, což podporuje strach z jakéhokoliv hnutí dalších občanů nejen ve Francii, ale v celé EU. Ta se však hroutí a odpor proti ní stoupá ve všech státech EU.

Karel Fleischer
Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
Kandidát do Evropského parlamentu – volby květen 2019
Admin skupiny STOP SOUKROMÝM EXEKUTORŮM V ČR
Admin webu EXEKUCE NENÍ BYZNYS

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…