Fleischer (SPR-RSČ): České soudy opět vyhání na ulici majitele domů a berou jim majetek

24.07.2018 21:02

Klienti H-Systemu definitivně prohráli spor s insolvenčním správcem. Nejvyšší soud jim nařídil do měsíce vyklidit osm bytových domů, ve kterých žijí. Soudy vyhánějí do měsíce na ulici lidi, kteří si domy zaplatili, jak je u českých soudů zvykem.

Fleischer (SPR-RSČ): České soudy opět vyhání na ulici majitele domů a berou jim majetek
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Soudce Zdeněk Krčmář zmínil, že na vystěhování mají měsíc. Připomíná mi to vyhánění Čechů německými fašisty v době okupace a komunistické vyvlastňování nemovitostí po převzetí moci Gottwaldem, ostatně řada soudců jsou bývalí členové tehdejší KSČ, jinak by nevystudovali a někteří i bývalí spolupracovníci a udavači StB.

Pokud by se poškození obrátili na Ústavní soud, může být využito mimořádného institutu a soud může v odůvodněných případech na žádost účastníků řízení přiznat odkladný účinek.

Družstvo Svatopluk tvoří někteří bývalí klienti H-Systemu, kteří si po pádu firmy svépomocí byty dostavěli. Nájemní smlouvy mezi družstvem a obyvateli bytů jsou ale podle NS absolutně neplatné. Družstvo pokračovalo v započaté stavbě na pozemcích H-Systemu.

Nejvyšší soud uložil Stavebnímu družstvu Svatopluk do jednoho měsíce od nabytí právní moci tohoto rozsudku Nejvyššího soudu vyklidit a jako vyklizené předat konkurznímu správci celkem osm bytových domů s cca 60 lidmi, kteří zde již mají svůj domov a vzhledem k délce soudního sporu se mnozí obyvatelé domů již dožili důchodového věku nemají kam a za co jít, protože všechny své peníze vložili do dostavby domů.

Jedná se o domy zkrachovalé společnosti H-Systém. Společnost H-System založil v listopadu 1993 podnikatel Petr Smetka. Ta uzavřela po svém založení v roce 1993 se stovkami zájemců smlouvy o výstavbě a převodu bytů a domků v okolí Prahy. Na podzim 1997 ale firma zkrachovala, stihla dokončit jen 34 rodinných domů. Tisícovka lidí přišla po pádu H-Systemu celkem o miliardu korun. Majoritní akcionář H-Systemu Petr Smetka si za vytunelování společnosti odpykal 12 let ve vězení.

Konkurzní správce Monsport v době komunismu pracoval jako prokurátor, známý je tím, že se podílel na pronásledování členů Jazzové sekce a navrhl jim osm let vězení. Po revoluci zastupoval jako advokát například Borise Vostrého z Harvardských fondů.

Stavební bytové družstvo Svatopluk založila část poškozených klientů H-Systemu v říjnu 1997 s cílem pokračovat ve výstavbě domů i za cenu dalších investic. Tehdejší správce konkurzní podstaty H-Systemu Karel Kudláček jim to za určitých podmínek povolil. Jeho nástupce Josef Monsport ale později vyzval obyvatele dostavěných domů, aby nemovitosti vyklidili a umožnili jejich prodej. Členové družstva vedou s Monsportem od roku 2000 soudní spory, aby se vystěhovat nemuseli.

Opět jsem tak svědky toh, jak se české soudy kloní k mafii a rozhodují proti lidem, spotřebitelům, oprávněným majitelům a poctivým a slušným lidem, kterým české soudy kradou jejich majetek a tradičně po česku vyhazují na ulici a to bez zavinění obětí.

Lidé tak najednou mají 30 dní na vystěhování a nikdo nemá představu kam půjde, v domch investovali všechny peníze a nemají čas a možnost a ani důvod si hledat 30 dní nové bydlení a opouštět domy, které si vybudovali svými prostředky.

Česká republika opět okrádá české občany a bere jim jejich majetek. Česko a soudci ČR opět zasahují hrubě do práv občanů, opět porušují Ústavu ČR a Listinu základních práv a svobod a opět vyrábějí bezdomovce a opět neoprávněně a ve prospěch dalších obchodníků s nemovitostmi, od kterých soudy zřejmě přijaly úplatek, jak je v českém soudnictví zvykem.

Soudy svojí liknavostí táhly spory celá léta a za ty roky mnozí zestárli a nejsou schopni si jen tak sbalit věci ze svého domu za své peníze a z vůle českých soudů jít na ulici, což je v České republice obvyklé.

Soudy v ČR promíjí trestné činy majetným lidem a vyhazují na ulici střední vrstvy, nebo vláčí exekucemi lidi v hmotné nouzi celá léta a nikdo už nevěří, že nejde o korupci českého soudnictví.

Od Miloše Zemana, který podporuje zabavování majetku, bez ohledu na práva vlastníka a který je podporován vymahači a soukromými exekutory, se spravedlnosti majitelé domů asi nedočkají a tak jim nezbude, než po vyčerpání všech opravných prostředků se obrátit na mezinárodní soud.

Soudy v České republice již zabily a doslova vyhodili na ulcici a vyvlastnily statisíce českých občanů. Zavinily chudobu dvou milionů lidí, kteří splácí soudem uznané lichvářské poplatky.

Česká společnost by se měla zdvihnout a začít se zabývat soudy a donutit k témuž kroku českou vládu a parlament.

Tato kauza je jen potvrzením mých dlouholetých apelů a mého boje proti českému zkorumpovanému soudnictví, které vyrábí žebráky a bezdomovce ze slušných lidí a krade jim jejich majetek. Možná bychom měli uvažovat o návratu k pravdilům Divokého Západu a vzít spravedlnost do vlastních rukou, pokud nebude vláda a parlament urychleně jednat a nejde jen o tyto občany, ale o statisíce dalších, které drtí soukolí českého soudnictví, jehož rozhodnutí vyvolávají oprávněný dojem z korupce.

My republikáni jsem pro přešetření všech sporných kauz a přísném trestání soudců a osob, pohybujících se v dluhovém průmyslu a mezi podvodnými podnikateli, kde vždy nápadně podvodník uniká a oběť je dohnána až na ulici a do bídy.

České soudnictví potřebuje kompletní revizi, výměnu osob a musí padat tvrdé tresty s propadnutím majetku soudců a doživotním vězením v nejtvrdším režimu. Jsme svědky státem požehnaného zločinu a pokud nezačneme jednat a lidé nás nepodpoří, okrade český stát každého a staneme se otroky, jako již jsou dva miliony občanů v exekucích.

Karel Fleischer
místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
předseda MO Brno SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…