Fleischer (SPR-RSČ): Dosáhli jsme vrcholu demokracie, nebo zvrhlosti?

06.02.2017 11:19

Demokracie začíná v lidech budit dojem přeceňování všeho, co se dříve zavrhovalo. Průkopníci kdyby viděli, kam to dopracovala demokracie a liberalismus, asi by změnili názor. Lidé začínají být otráveni, ale neochotni cokoliv měnit.

Fleischer (SPR-RSČ): Dosáhli jsme vrcholu demokracie, nebo zvrhlosti?
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Býval jsem malý klučík, štíhlý s bujarou kšticí a mnoha ideály. Psal se rok 1985 a já sledoval koncert skupiny ABBA. Netrvalo ani týden a na návštěvu přišla kamarádka mé maminky, jejiž syn před lety emigroval do Švédska.

Poutavě vyprávěla o své cestě, kterou jí komunisté povolili za jejím synkem, ale až byla v důchodovém věku. Popisovala krásné čisté ulice, domy, v obchodech spousta zboží a demokracie vysokého stupně, chlubila se jak švédští poslanci parlamentu jezdí do práce metrem.

V tu chvíli jsem se rozhodl, že opustím ČSSR a uteču do Švédska, ve kterém jsem viděl ideál demokratického státu. Když sem mi pak opravdu podařilo, ale těsně před revolucí do Švédska dostat, byl jem ohromen. Byl to můj první západní stát, který jsem viděl a jakožto švédsky mluvící jsem si užíval. Byl jsem fascinován tím, jak jednoduché tam všechno je. A jak vítaní jsme byli my, imigranti z České republiky. Vím proč, Švédové nikdy nebyli moc důslední v docházce do práce a dlouho nevydrželi na jedné pracovní pozici. Raději rok pracovali a pak si užívali 4 měsíce dovolené a pak se zase nechali zaměstnat jinde a třeba se i přestěhovali do jiné části města. Češi tam dřeli, aby si vybojovali slušnou pozici. Poslušně se zařadili do švédské společnosti.

Já se vrátil do Česka a brodil jsem se ve zdejší pseudodemokracii a pseudokapitalistické společnosti. V zemi, kde ti nahoře kradli a ti dole záviděli těm dole, co na tom byli o málo lépe. Budovali jsme kapitalismus bez peněz. Poslouchali jsme starý známý komunistický blábol proč je Západ bohatý a my na východě chudí. Produktivita práce, válka, první republika, možná i Vikingové mohli za naše ekonomické neúspěchy. Každý se bál kritizovat vládu, bylo to v lidech.

Za ta léta se komunisté proměnily v majitele společností a pravicové politiky a kradou vesele dál, ještě to co zbylo. A není-li, tak si přikrademe v EU na dotacích.

Zažily se staré známé poudačky o tom, že je marný cokoliv dělat, všechno je už předurčený a nic nemá smysl. Zatímco jsme mudrovali nad pivkem, ostatní státy dál pokračovaly a rostly. Malý český člověk nenáviděl souseda, protože ten podnikal a měl Mercedes. Nenáviděl spolužáka, protože ten kandidoval a stal se starostou, či poslancem. A nenáviděl ho jen proto, že si spolužák dovolil být jiný – úspěšný.

A tak rostla nenávist v Česku a přehnaná láska a demokracie ve Švédsku. Moje dva domovy se změnily za ta léta k nepoznání.

Ve Švédsku mi líčila známá, že její dcerka, aby vydržela ve škole a byla ”in” se začala vydávat za lesbu. Chodila na Stockholm Pride víceméně povinně, běda tomu, kdo by nešel – hned by si o něm sousedé mysleli, že není ”in” a že když neuznává homosexuály a lesby či transky, tak je fašista. Fašistou se stanete ve Švédsku jednodušeji, než kdekoliv jinde. Stačí okomentovat článek, kde je patrné, že arabský gang napadl jiný aranský gang a hořela auta. Staří arabové, kteří přišli do Švédska v letech, kdy jsem se tam ocitnul já prvně, jsou dnes plni lítosti nad tím, co se stalo se světem. Líčil mi jeden majitel trafiky a kavárničky, jak byl šťastný, když dostal za války Írán – Irák. Že dostal malý byt a začal hned pracovat sotva dostal povolení až se vypracoval na svoji vlastní provozovničku. Nikomu neublížil. Po kamenování Švédů arabskými gangy se o slovo přihlásili místní vyholení fašisté a rozbili krám právě tomu arabovi, který nikomu nic neudělal. A gangy řádily dál a zapalovaly auta a popelnice po městě a házely kamením. Švédská veřejnoprávní televize vymývá mozky přehnanou láskou k multikulturalismu. Ani sebevětší český pravdoláskař by nevydržel tu nalejvárnu, která se šíří éterem ze švédských kanálů. Všeho moc škodí. Napřed jsme museli vypadat jako demo země a tak doslova musel, opakuji musel na kandidátce do kraje, obce či Riksdagu být alespoň nějaký zástupce menšin i kdyby nechtěl. Ze Švédska se stala přistávací plocha statisíců muslimů, tisíc denně jich přijde na všechny Migrationsverkety denně. Data mám z SVT a přímo z Migrationsverket. Lidé si začali uvědomovat, že všeho moc škodí, po bombovém ataku v Stockholmu 11.12.2010 a pak po vypálení čtvrti Husby v květnu 2013. Ale televize opět sypala hlavu popelem Švédúm, neodvážil se nikdo říct “Takhle se ale u nás za to všecko chovat nemůžete!” protože by byl označen za rasistu. Rasista je i ten můj arabský známý trafikant, protože on mluví stejně ostře o dnešní mládeži, která už vyrostla v švédském blahobytu a shlédla se v IS.

Ročně odejde na 300 lidí ze Švédska do Sýrie na vycvičeni u IS a tito se pak vrací, mnozí vystrašeni k smrti, jiní odhodlaní se zabít, jen aby zabili co nejvíce “nevěřících”.

A v Česku? Tam se rozpoutala debata, že všechna náboženství jsou stejná. To je jedno, že se už 200 let neupaluje a inkvizice neexistuje. Prostě se hodí katolík do stejného pytle s bláznem, který ani není pořádný muslim a nad pátým pivem se hrdě řečník bije v prsa, že je nevěřící a všecko by to zrušil a hotovo. Zbytečné se ho ptát, zda četl Korán či Bibli.

Lidé se házejí do jednoho pytle. Dostaneč facku, protože jsi se pokřižoval a nevíš proč – prostě jsi potkal někoho, komu se nelíbily církevní restituce. Že toto nemá s tvojí vírou absolutně nic společného, nikoho nezajímá.

Lidé nadávají. Mají malé mzdy a tak nadávají. Svého šéfa se bojí a o korunu si neřeknou. Raději z toho obviní EU, USA, CIA, NSA a vůbec celá abeceda může za jejich nízkou mzdu, ale sotva přijdou v pondělí do práce, skloní hlavinku a poslušně přicupitají k panu šéfovi a zůstanou v práci 14 hodin. Mají hypotéku a vztek. Makat od tmy do tmy a pak jen platit a platit. “Za to můžou komunisti, 40 let jsme žili pod jhem bolševiků” hřímá jeden. Jiný zase oponuje: “Kdepak, to všechno řídí USA a všechno tady dělá CIA a ti nikdy nedovolí, aby si Čech vydělal víc”. Marně přemýšlím, kolik personálu by CIA musela mít, aby to vystíhala po celém světě zorganizovat. Na Ukrajině majdan, pak válku v Iráku a Sýrii a pak shodili pál letadel s polským prezidentem a Alexandrovci...opravdu výkonní hoši. A to ještě stačí zařídit, aby Franta s Pepou náhodou nedostali přidáno, protože CIA může za všechno. A u jiných zase Putin. A u těch, co si potáhnou trochu víc to všechno řídí UFOni a už od padesátých let máme všichni čipy a řídí nás. Jen mi jaksi uniká logika věci. Pokud nás postupně hubí elity a UFOni, proč se zbytečně unavují? Proč to neudělají naráz a je klid, směju se. Proč tak složitě? Protože na CIA se dobře nadává, ta je 10 tisíc kolimetrů daleko. Kdežto šéf je půl metru za mnou a tomu se nikdy neodporuje, takže ne lakomej šéf, ale USA a Rusko můžou za jeho malou mzdu. Pořád přemýšlím, jaký prospěch by mělo Rusko, nebo USA z toho, že Franta a Pepa nemají na iPhone a ruský kaviár...

Někdy si říkám, jestli to tady někdy nějak dospěje, jako ta dcerka mé švédské známé, která šla na školu a pak do práce a protože potřebovala slušný džob, přestala si hrát na lesbu, kterou ostatně nikdy fakticky nebyla, ale na SŠ by prostě jinak nepřežila jako ”trapnej nudnej heterák”.

A tak už nechodíme mávat rudými mávátky komunistům povinně na 1. Máje, ale chodíme na Prag Pride a London pride a koukáme se na hošany a chlapce s bíbrem a růžovými šatičkami a řveme, aby i oni měli právo adoptovat děti.

Nácku! Křičí na mě holka, když jsem koukal na tu duhovou parádu a zakroutil hlavou a odcházel. Mám jiný názor. Homosexuál? Jeho věc. Otázka je, proč je nutné to festivalizovat?

Ovšem pak čtu článek o vzrušených švédských ženách, které se rozzlobily na fašistického vůdce strany, který se odvážil kritizovat krajského úředníka, který přidělil byt 3+kk 50 letému muži s jeho 12 a 14 letými dvěma “manželkami”. Lidoveckého poslance to rozlítilo a sklidil tolik kritiky, že se z lidové strany raději přejmenovali na Liberalerna – Liberálové a poslanec už mlčí. 50 letý muslimský imigrant spokojeně souloží s 12 a 14 letou dívkou u něj v stockholmském bytě a všichni jsou spokojeni, protože je svoboda a demokracie a v sobotu bude antifašistická demonstrace, tak si půjdeme zařádit a řvát proti něčemu, co už 70 let neexistuje. Stejně jako v Česku křičí na protikomunistických manifestacích lidé, kteří tento režim nezažili a hlavně – už nehrozí, že by se vrátil. A je tu opět boj s někým, kdo se nemůže bránit, protože už nemá moc, stejně jako ta CIA, která je pro změnu daleko. Pěkně se vyzuříme na demonstracích proti tomu, co nehrozí, abychom pak mohli se sklopenou hlavou na dvanáctku směnu za 10 000 čistého. Ve Švédsku sice o něco víc, ale zato liberálové demokraticky uvolnili nájmy, takže ani to nájemní bydlení už není pro všechny.

Samozřejmě, že se dočtu od mimořádně nadaných luštitelů článků, že jsem –ista, nebo škarohlíd a že nic nedělám a jen brblám u klávesnice. Aniž by si přečetl čeho že jsem aktivista a kde působím a čeho bych chtěl dosáhnout a podobně.

A závěr? Že se to nedá změnit? Víte, že v krajských volbách zůstalo doma a nevolilo 4,5 milionu lidí? K volbám šli komunisté, skalní příznivci ODS a ČSSD a pak ta zvláštní sorta voličů, kteří každé volby prohlašují, že jedině Klaus, jedině Bárta, jedině Babiš, a teď? Klaus je u nich tuneldědek, Bárta šašek a Babiš zloděj. Dnes ten samý volič pro změnu křičí “Jedině Okamura”. Za 4 roky to bude stejné, jen se posunou jména v jejich hodnotících stupíncích. Z Okamury bude cizák a prospěchář a bude se řvát “jedině...necháme” se překvapit kdo.

On se nějaký nový vykuk zase najde. A hlavně aby to byl pracháč! Protože pracháč už má dost peněz a nebude krást! Tak až takový někdy opravdu bude, tak mě vzbuďte, já se na něj přijdu podívat, protože pracháč, který přestane ve vysoké politické funkci hrabat a bohatnout, to je něco, co se jen tak nevidí. A proč tedy nezvolit alkoholika? Přece je stejný argument, že se už nachlastal dost, tak ho zvolme poslancem – ten už přece chlastat nemá zapotřebí!

Mezitím léta utečou a Švédsko oslaví první pedofilní a zoofilní stranu v parlamentu. Inu proč ne? Je přece demokracie. No á?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.