Fleischer (SPR-RSČ): Je duben, za Trumpem jedem?

27.04.2017 5:36

Jen mírně upravené lidové rčení, které začíná, březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem.

Fleischer (SPR-RSČ): Je duben, za Trumpem jedem?
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Český prezident nejprve fandil kandidátovi Svobodné strany Rakouska N. Hoferovi při prezidentských volbách u sousedů. Nevyšlo to. Potom začal fandit D. J. Trumpovi. Spoléhal na český původ jeho první ženy a sám sebe pasoval do role mostu mezi USA, Ruskem a Čínou. Velký mírotvorce. Ihned po zvolení blahopřál novému prezidentovi a s novináři se podělil o pozvání k návštěvě Washingtonu na duben 2017.

D. J. ovšem mezitím, během prvních sto dní v úřadě poznal, že ač protřelý a nemilosrdný byznysmen, politika je obor daleko za hranicí jeho dosavadních zkušeností. Republikáni navíc mají většinu v obou komorách kongresu, ani to však není zárukou, že všechny návrhy, přednesené v předvolebním klání budou realizovány.

Povinné zdravotní pojištění zvané pracovně Obamacare se nepodařilo zrušit, zeď na hranicích s Mexikem se nestaví a nejspíše se nahradí technikou a náborem nových strážců hranic (otázkou ovšem je, jak se tito noví strážci budou chovat k brodícím se mokrým zadkům na březích Rio Grande, když jsou sami mexického původu – poznámka redakce), Čína najednou není ekonomickým protivníkem s vojenskou rozpínavostí, ale dobrým přítelem. A z původně přátelského Ruska je po několika zasedáních vyšetřovací komise Kongresu nebezpečný nepřítel.

A náhle zde není ten výborný vzor, jak se postavit přivandrovalcům. K čemu by Američanům i Číňanům byl nějaký mostík, když mohou komunikovat přímo? A mezi Moskvou a Washingtonem je napětí takové, že byla zrušena přímá linka.

Najednou je všechno jinak a stále ještě čerstvý prezident USA má tolik domácích a zahraničně politických starostí, že na nějaké figurky odněkud z dálky prostě nemá čas. Jo, jo, panská láska po zajících skáče.

A tak na Hradě si upravili lidové rčení, je duben, na prdeli sedět budem. Snad jenom na volební kampaň za státní peníze, o které jsme ovšem prohlásili, že ji nebudeme dělat, a proto jsme si na to nic nedělání zřídili celý volební štáb.

Inu, komu by záleželo na nějakém slibu daném před několika týdny, když si ho stejně nikdo nepamatuje.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.