Fleischer (SPR-RSČ): K čemu jsou nám parlamentní politici a jejich zákony?

16.07.2017 12:10

Politik je volená osoba, která má ve své funkci pracovat ve prospěch České republiky a jejich občanů. Otázka zní – bylo tomu tak vůbec někdy?

Fleischer (SPR-RSČ): K čemu jsou nám parlamentní politici a jejich zákony?
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Pokud se podíváme na kterýkoliv zákon, vzniklý po listopadu 1989, všechny mají dvě věci společné: jsou z dílny polistopadových uměle založených partají – ODS a ČSSD a ani jeden zákon nepřinesl něco dobrého pro běžného občana.

Každá nová věc v historii polistopadové České republiky, přinesla lidem omezení svobody, komplikace, nižší postavení a bezmoc vůči úředníkům, vyšší náklady na život a těžší možnost se v životě uplatnit a uživit.

Za celých 27 let nestvořila tahle pakáž, složená z bývalých veksláků, udavačů StB a komunistů, ani jednu věc, která by se líbila lidem a byla jim ku prospěchu.

A když se náhodou našel jeden poslanec, který chtěl něčeho dosáhnout, pak byl jednoduše nazván populistou a populismus se nenosí.¨Moderní je dělat nepopulární kroky, které občany bolí a netěší.

Otázkou zůstává k čemu je to dobré. Tuneldědek Klaus nám kdysi napovídal, že když si budeme deset let utahovat opasky, budeme se mít pak jako v Německu. I uplynul skoro trojnásobek času a vše je stejné. Jsme chudí příbuzní v Evropě. Pracujeme nejdéle v celé EU a máme jedny z nejnižších mezd. Každou chvíli se dozvídáme o nějaké aféře nejvyšších politiků a jejich investorů - lobbistů, která končí pod kobercem.

Občané jsou odíráni v lichvářských exekucích systémem, který nemá nikde jinde na celém světě obdoby.

Nepopulární nutné kroky – to slyšíme stále, avšak proto si platíme politiky? Nemají snad sloužit nám, aby se nám občanům žilo jednodušeji a lépe? V čí prospěch tedy byly ony nepopulární kroky? Komu co přinesly? Jestliže nic, pak neměly logiku, protože činit nepopulární zákony bez příčiny nemá logiku.

Slýchávám často na setkáních s občany po celé ČR, že ODS, nebo ČSSD ještě neudělaly nic dobrého pro běžného občana.

Tedy proč je nadále živit v jejich postech?

Dvacet sedm let se necháváme ohlupovat stále stejnými a rok od roku oteklejšími ksichty a slýcháváme stále stejně debilní zdůvodnění, proč se máme špatně a nikdy to není vina jich, politiků, ale vždy je to vina nás občanů. Tedy asi bude nutné vyměnit občany?

Nikam nevedoucí vládnutí, nebo spíše nevládnutí by mohlo skončit již letos.

Pravda je, že horší už to být nemůže a ať se díváme na jednotlivé generace vlád a parlamentů, je to generace od generace horší a horší.

Začíná tak platit, že ať tam bude místo dnešních stran opravdu kdokoliv, tak už to bude jen lepší, protože dna jsme již dosáhli a s experty v politice bych si dovolil říci, že dno jsme už díky ČSSD a ODS za tiché věčné podpory KDU-ČSL, nejenže dosáhli, ale dno jsme už dávno prorazili a padáme stále níž a níž.

Neexistuje ani jedna pozitivní věc pro občany i pro Českou republiku, kterou by minulé a současná vláda vytvořily a to je fakt. Marně bychom listovali sbírkou zákonů – vždy narazíme na paskvil a něco, co ještě více utahuje opasek i smyčku kolem krků lidí, kteří tyto politiky volí stále dokola a ještě je platí svými daněmi.

Volí je aktivně i pasivně tím, že nejdou k volbám a nechají vyhrát skalní voliče starých zaprděných postkomunistických ČSSD a ODS a jejich odnoží v čele s věšným Kalouskem a Bendou, které už nikdo nevolí léta, přesto jsou ve všech parlamentech a téměř ve všech vládách.

Občas se najde nový poskok, Sobotka, Chovanec, Marksová, ale věci jdou dál dolů a níž a níž.

Lidé už se hnusem odvrací od zpráv a čehokoliv, co má s politikou co společného. Je to logické, ale je to současně chyba.

Tím, že nepůjdu volit, nevytrestám viníky mého zpackaného života. naopak je podpořím.

A oni mi budou pak packat život dál až do roku 2021 do dalších voleb, pokud nějaké budou.

Rok 2017 by měl být zlomovým rokem, který odstraní od moci polistopadové vlády. A my všichni tomu pomůžeme – tím, že budeme volit jiné strany a řekneme o tom všem v našem okolí. Jiná cesta z toho není.

Zbavit se polistopadové špíny a navolit tam lidi z našich řad, ne milionáře, kteří nikdy nebudou rozumět běžným lidem, ale strany, na jejichž kandidátkách jsou normální lidé s praxí ze života a z jiných stran, než ODS a ČSSD. Tyto strany jsou to největší zlo, co mohlo potkat Českou republiku a její obyvatele.

Pojďme k volbám a odstraňme je! Zbavme se jich jednou pro vždy!

Nebo máte pocit, že pro vás něco dobrého udělaly, z čeho máte užitek a radost?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…