Fleischer (SPR-RSČ): Kvalita potravin

03.03.2017 9:40

S postupem času roste životní úroveň a nároky lidí na potraviny i ostatní zboží. Spousta našich občanů odvádí náročnou a poctivou práci a je logické, že za ni chce dostat kvalitu a náš názor, je, že mají plnou pravdu.

Fleischer (SPR-RSČ): Kvalita potravin
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Někteří Češi jsou dnes již VIP hosté v Rakousku a Německu, kde nakupují kvalitnější zboží, vyrobené v Německu a Rakousku avšak za nižší ceny, než v ČR. Všichni však nemáme to štěstí a nebydlíme v pohraničí.

My, republikáni toto považujeme za vrchol sprostého chování obchodních řetězců a požadujeme aby  řetězce, které porušují zákony a dobré mravy z České republiky odešly.

Nestrpíme jak špatné zacházení se zaměstnanci řetězců a nestrpíme špatný přístup k zákazníkům. Platící zákazník nebude čekat ve frontě jen proto, že hladová holandská firmička šetří na mzdových prostředcích. Pokud nechtějí investovat do zkvalitnění služeb a zboží, tak jim vypovíme smlouvy a z ČR okamžitě odejdou a nahradí je jiné potravinové řetězce. Úplně nejlepším řešením však je, aby byly řetězce nahrazeny drobnými podnikateli a živnostníky, protože tam je záruka kvality a pestrosti, kterou unifikovaná produkce řetězců nesplňuje. Vezměme si jako příklad pečivo. Odporný semletý a zmrazený odpad, který by nebyl dobrý ani pro dobytek.   

Požadujeme okamžité ukončení intervence ČNB proti koruně a ponechání volného kurz koruny. Ceny se tímto předpokládaným posílením koruny srovnají. Ovšem nejde jenom o ceny, je třeba také srovnat kvalitu potravin. Dnes i oficiální místa přiznávají, že tentýž výrobek, s týmž názvem má naprosto odlišnou kvalitu v Rakousku nebo České republice. Tento nešvar, kdy na prodeji nekvalitních potravin v zemích střední a východní Evropy vydělávají přímo nezákonným způsobem nejen mezinárodní řetězce jako jsou třeba Lidl, Kaufland, ale také jejich dodavatelé jako je například Agrofert. Tuto nezákonnost, která se přímo snoubí s poškozováním zdraví občanů nekvalitními potravinami a náhražkami všeho druhu je třeba okamžitě odstranit.

Víme, že úspěch mají malá řeznictví s poctivými uzeninami, malé soukromé farmy a tyto my budeme plně podporovat v jejich růstu. To samozřejmě znamená zrušit monopol, který dnes bezesporu jak řetězce, tak Agrofert má.

Pokud jde o označování potravin, trváme na uvádění přesných informaci, a hlavně skutečnou zemi původu. Pokud maso bude z Číny a bude baleno v Polsku a jako výrobce bude uvedeno Německo, následuje první stupeň trestu 10 milionů Eur pro řetězec, opakování bude možné dvakrát a po třetí řetězec v ČR vyklidí obchody a odejde bez náhrady.

Obchod je obchod a nám jde o zdraví a požitek našich občanů především a pokud Polsko není schopné dodávat kvalitní zboží, nebudeme z Polska dovážet nic. Tečka.

Změníme smlouvy s řetězci, budeme trvat na minimálních cenách, na maximální kvalitě, na minimálním obsahu chemických látek, barviv a všech přísad tak zvaných éček. Budeme trvat na maximální délce obsluhy u pokladny. ČOI bude mít zvýšené pravomoci a spolu se Zemědělskou a potravinářskou komisí bude průběžně sledovat jak dlouho trvá obsluha pokladny a za jak dlouho otevře vedoucí další pokladny, aby ve frontách nebylo více než pět nakupujících.

Zaměření na kvalitu potravin je základem, jestliže platíme stejné ceny jako v Německu, budeme jíst klobásy se stejným obsahem kvalitního masa, jako v německých výrobcích.

My Češi jsme rovnoprávní s ostatními občany EU a USA a dalších zemí a já nevidím důvod, proč bychom naše děti a naše pracující měli cpát náhražkami a ničit jejich zdraví.

Pokud vyhrajeme volby, budeme tvrdě a rychle prosazovat tyto podmínky do puntíku, protože si našich občanů vážíme a budeme nekompromisně hájit jejich zájmy ve všech ohledech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…