Fleischer (SPR-RSČ): Lhář, lhář, lhář

11.03.2017 7:36

To je tak ubohé, co předvádí ministr financí a údajně nejpopulárnější politik České republiky, že se z toho upřímně vzato zvedá žaludek.

Fleischer (SPR-RSČ): Lhář, lhář, lhář
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Žádné dlouhé rozepisování. Připomínám, že před několika dny prohlásil Bureš, že si z korunových dluhopisů vydělal 52 000 000,- korun, které nepodléhají zdanění. A vzápětí dodal, že pokud by to byl problém, že těch 52 milionů dá na charitu. Ponechme stranou, že dlužné daně náležejí státu, patří do státního rozpočtu a z nich se potom hradí státní výdaje. Přistiženému daňovému dlužníku musí být kromě toho vyměřeno penále. Ale to skutečně nechme stranou.

Daleko zajímavější totiž je, že tímto prohlášením se Bureš opět předvedl jako notorický lhář.  Pro to je také odborný lékařský termín – chorobná lhavost neboli mýtománie. Je to skutečně vážné onemocnění. Proto je třeba zjistit, zda je Bureš jenom sprostý lhář nebo je to člověk vážně nemocný. V obou případech jej to však diskvalifikuje pro jakoukoliv funkci ve vedení státu. Jestliže jej stejně postižení zvolí do parlamentu, je to jejich věc, avšak nemže být ani ministrem, natož předsedou vlády.

On totiž uvedl jenom nezdaněný příjem z korunových dluhopisů za rok 2016. Předtím však již měl za rok 2014 příjem z téhož zdroje 76 milionů korun a za rok 2015 dokonce 90 milionů korun. Suma sumárum je to tedy 218 000 000,- korun.

Pokud by to tedy byl alespoň trochu poctivý občan, přiznal by se k celé částce 218  milionů a tu by také dal na charitu.

Takže rekapitulace, buď je to nestoudný lhář anebo těžce nemocný člověk. V každém případě je to chamtivec, který by si také zasloužil nějakou tu Molierovu hru anebo Vánoční koledu. Ovšem na rozdíl od svých nechvalně známých literárních předobrazů on nikdy nebude mít dost a nikdy neučiní pokání. Je to prostě zrůda.

P. S. Připomínám, že je veden v seznamech agentů STB i v tak zvaných Cibulkových seznamech. Nenechte se zmýlit slovenskými soudy, kde kauza stejně ještě neskončila.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.