Fleischer (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Rasista Lincoln

19.08.2017 11:04

Předělávat historii, lhát a indoktrinovat lidi, to je účinný nástroj dnešních vládců.

Fleischer (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Rasista Lincoln
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Pozorně si přečtěte, klidně několikrát za sebou následující řádky, které pro přesnost uvádíme v originální verzi i překladu. Poté se nad těmito slovy zamyslete a uvědomte si, co by následovalo, kdyby tato slova pronesená idolem všech multikulturalistů, bojovníků proti rasismu a dalších fanatiků řekl jakýkoliv bílý muž nebo žena v roce 2017. 

Tato slova Abraham Lincoln pronesl zcela vážně. Jenže tehdy existovala svoboda slova. A každý politik mohl zcela svobodně vyjádřit svůj názor. Také neexistoval žádný oficiální názor ani oficiální výklad dějin, který by byl prosazován státními orgány a médii pod pohrůžkou pronásledování těch, kdo by oficiální názory nesdíleli nebo se dokonce jim protivili. Každý občan byl naprosto svobodný v názorech i činech. Občané si byli rovni a tuto rovnost zajišťovala i stejná zbraň v rukou jak bohatých a mocných, tak chudých.

Od té doby však uplynulo nejen 159 let, ale především se lidská společnost změnila. Lidé jsou ze svobodných bytostí mrzačeny do pozice otroků. Mocní a jejich média šíří nenávist a zášť vůči všem kdo si dovolí odporovat názorům vládnoucí garnitury. Jiné zákony platí pro hrstku vyvolených, jiné pro ty obyčejné. Rovnost je sice hlásána jako oficiální idea, ale k rovnosti z roku 1858 se již vzdálila na světelné roky. Naopak panuje naprostá nerovnost a naprostá nesvoboda. I to málo z pozůstatků kdysi všeobecně přístupných práv a svobod se nám nyní snaží vzít. K tomuto účelu se neštítí vládnoucí garnitura nejen indoktrinovat mládež, zamlčovat historická fakta, ale historii přímo mrzačit a nepohodlné osoby z ní odstraňovat.  

Čtvrtá debata mezi Abrahamem Lincolnem a Stephenem Douglasem. Tehdy v roce 1858 proběhlo sedm těchto debat nazvaných také The Great Debates of 1858 a to při volbách do Senátu. Tato čtvrtá se konala 18. září uvedeného roku v Charlestonu, Illinois.

I will say then that I am not, nor ever have been, in favor of bringing about in any way the social and political equality of the white and black races — that I am not, nor ever have been, in favor of making voters or jurors of negroes, nor of qualifying them to hold office, nor to intermarry with white people; and I will say in addition to this that there is a physical difference between the white and black races which I believe will forever forbid the two races living together on terms of social and political equality. And inasmuch as they cannot so live, while they do remain together there must be the position of superior and inferior, and I as much as any other man am in favor of having the superior position assigned to the white race.

Tehdy ve snaze získat senátorské křeslo Lincoln popíral, že by byl příznivcem zrušení otroctví.

Překlad redakce:

„Já budu říkat, že nejsem a nikdy jsem nebyl přívržencem toho, abychom jakýmkoliv způsobem zaváděli společenskou a politickou rovnost bílé a černé rasy  - takže nejsem a nikdy jsem nebyl přívržencem toho, aby se negři stávali voliči nebo porotci, ani se kvalifikovali pro úřad, ani sňatků mezi bílými a černými; a k tomu podotýkám, že je zde fyzický rozdíl mezi bílou a černou rasou, který jak věřím navždy zamezí těmto dvěma rasám žít společně v podmínkách společenské a politické rovnosti. A v neposlední řadě, jelikož nemohou tak žít, dokud zůstanou společně musí zde být nadřazená a podřazená pozice, a já jsem tak jako mnoho dalších mužů přívržencem toho, aby nadřazená pozice zůstala vyhrazena bílé rase.“

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.