Fleischer (SPR-RSČ): Občané mají větší moc, než lobbisté a politici. Využijí ji?

15.07.2017 20:53

Má běžný občan nějakou moc v zemi? Může něco ovlivnit? Nebo je jen unášen rozhodnutími velkých stran a lobbistů a EU? Zcela jednoznačně tu sílu máme!

Fleischer (SPR-RSČ): Občané mají větší moc, než lobbisté a politici. Využijí ji?
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Všímáte si, jak na poslední chvíli se parlament snaží úspěšně narychlo protlačit jisté zákony a některé naopak odkládá s argumentem, že se blíží volby?

Námátkou jde o zákony o spolupráci s některými muslimskými zeměmi, nebo třeba zákon o pohřebnictví, který dovoluje zřízení soukromých pohřebišť, na která veřejnost nebude mít přístup a budou ve vlastnictví některých církví. Zvláštní, že? Proč to tak spěchalo?

Nebo zákon, který straší Policii ČR – zákaz zbraní. Tedy přesněji – podle ministra vnitra Chovance z ČSSD bude mít právo nosit zbraň jen osoba pověřená obranou státu. A občan je kde? Vracíme se do období vlády KSČ, nebo do románu 1984 od Orwella?

Můžeme my občané něco změnit?

Ano, jistěže můžeme a téměř všechno.

Volby do Poslanecké sněmovny jsou 20. a 21. října 2017 a my můžeme rozhodnout, že moc ODS a ČSSD na věky skončí.

Mluvme o tom se svými přáteli, známými, kolegy a bývalými kolegy, spolužáky a svojí rodinou. Je třeba o tom mluvit. Je třeba probudit 4 miliony lidí, kteří každé volby pravidelně nechodí volit. Kdyby tyto 4 miliony lidí šly zvolit jednu stranu, měla by ústavní většinu v parlamentu a mohla by odstranit vše, co napáchaly polistopadové partaje od roku 1990. Mohli bychom šmahem zrušit soukromé exekutory, zrušit Senát ČR, změnit systém sociálních dávek a další a další pro život občana podstatných věcí.

Sněmovna a vláda navrhují a schvalují zákony, které řídí naše životy v naší zemi a nyní se bude Poslanecká sněmovna nově volit. Letos v říjnu a my můžeme být u toho.

Spousta současných parlamentních stran zase slibuje, ale málokdo jim věří. Dokáže je občan zastavit? Ano!

Je třeba si obstarat relevantní informace od zdroje. Z webů politických stran, z Facebooku, přímo od kandidátů.

Ptát se kandidátů. Číst si posledně přidané dokumenty na webu PS PČR. Tam se dozvíte zděšující novinky, které na nás občany tato vláda chystá.

Každý by měl jít volit a využít tak jedinečného okamžiku mnohem vyšší moci běžného občana, než je moc politiků a moc peněz lobbistů. Jít zvolit svoji stranu, které věří. Nezapomeňte na cestě zaklepat na souseda, aby šel také rozhodnout o tom, jak bude vypadat náš život v naší zemi kde žijeme.

Nevěřte předvolebním průzkumům – jsou zaplacené a tendenční. Nevěřme soukromým médiím, ani České televizi. Už jsme se o jejich objektivitě přesvědčili za celá léta až až.

Mnoho lidí již nechce ODS ani ČSSD ani řadu dalších stran. Ale málokdo využije své zákonem dané právo rozhodnout o tom, kdo bude mít většinu v budoucí Poslanecké sněmovně 2017-2021 a v budoucí vládě a kdo bude psát zákony.

Máme možná poslední možnost ještě o tom rozhodovat. Nepromarněme ji! Máme moc, která je větší, než moc všech černých peněz, které protékají českou politikou a státem. Změňme to! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.