Fleischer (SPR-RSČ ): Skutečná tvář Česka – exekustánu (1. díl)

18.09.2017 12:18

Jaký je rozdíl mezi právním státem a státem v rukou mafie, která pod znakem moci vydírá obyvatele dané země? Česká republika se navenek jeví jako demokratický, právní stát. Avšak jde jen o stát, který je řízen zkorumpovanými figurkami a mafií.

Fleischer (SPR-RSČ ): Skutečná tvář Česka – exekustánu (1. díl)
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Že přeháním? Pak si přečtěte jednoduchý příklad, který je v České republice zcela běžný. Systém je založen na tom, že parlament vymýšlí různé důvody k pokutování. Pokuta hospodskému za kouření v jeho hospodě,  pokuta za černou jízdu v MHD,  pokuta za to, že majitel bytu nemá EPN,  pokuta za parkování, pokuta za černý výlep plakátů, pokuta za nezaplacení odvozu odpadu, pokuta za neoznačení zboží, pokuta za nevyvěšení tabulek o procentuálním původu zboží, pokuta za nezaplacení poplatku v nemocnici na pohotovosti, pokuta, samá pokuta. Proč?  Že by čeští zákonodárci dbali na to, aby vše bylo v pořádku? Ne. To vše se dá řešit jinak. Třeba je zbytečné, aby někdo musel pamatovat každý rok na to, že má zaplatit roční poplatek za odvoz odpadu. Proč je to tak komlikované? Aby na to lidé zapomněli a museli platit pokutu. Jinak by byly poplatky řešeny jinak, aby nezatěžovaly občany přemýšlením „co jsem ještě neudělal, nebo nezaplatil, abych zase neplatil pokutu?“ Je to úmyslné a poctivě vyjednané exekutorskou lobby, stejně jako řada dalších zákonů a vyhlášek, například OSA a jeho poplatky – opět pokuta. Pokuty narůstají a v tichosti čekají na studenty až dostudují a začnou pracovat. Najednou se nový zaměstnanec dozví, že má exekuci 50 000 korun za něco, co nezaplatil ještě v prvním ročníku studia a mezitím nám vyzrál na zaměstnance se slušným platem a protože pokutička roste den za dnem, čerstvý absolvent bude platit roky původně bagatelní dluh.

Miliony druhů pokut se hrnou na miliony českých občanů a k nim se připojí lichvářský úrok 0,05 %  denně z dlužné částky plus 17 500 korun poplatek exekutora plus 20 000  korun palmáre advokáta žalobce a z korunového dluhu je naráz prima byznys a znásobte si to miliony občanů a máte zlatý důl, o jakém by snil ledajaký miliardář v USA, který ke svým penězům přišel hodně dobře promýšlenými spekulacemi na finančním trhu a za pěkně dlouhá léta.

V České republice si cca 155 soukromých exekutorů a k nim několik advokátů se specializací na vymáhání dluhů,  přijdou na stovky miliard korun ročně. A pak mají na desetimilionové úplatky politikům a médiím, kteří stojí pevně při „správných“ pánech exekutorech. A krade se a lidé dřou v práci 16 hodin denně za 70 korun na hodinu a platí a platí. Občas to skončí emigrací do normálního státu,  kam šponavá česká dluhová mafie nemůže. V horším případě sahá otrok po lécích, břitvě, či prášcích a volí raději smrt, než nekonečný život v bídě a beznaději a od tmy do tmy tráví v práci, den co den, přitom doma nesmí mít ani novou televizi.

Že jde jen o splátkové společnosti? Zapomeňte na to! Komerční banka si vzpomněla, že jí dlužím 6 000 korun a udělala z toho 26 000 korun – zákon to umožňuje, tak proč ne. Ovšem nesdělila mi, že dlužím 6 000 korun. Poslala mi exekuci až za 6 let a ta exekuce zní na celkovou částku 131 680 korun. Ale podle českého zákona toto není lichva a je vše v pořádku – přijde vám odpověď z městského soudu, pokud si stěžujete. Jiný příklad. V budově dopravního podniku, kam se chodí vyřizovat pokuty, stála bledá, ale slušně oblečená mladší paní, která se mi svěřila, že jde vyplatit 100 000 korun. Ptal jsem se jí, proč tak vysokou částku. Řekla mi, že její dva kluci jen zatajili, že byli každý 2x přistiženi revizorem při jízdě na černo. Jinde ve světě se to vyřeší okamžitě ve zrychleném procesu srážkou ze mzdy rodičů, která je navýšena jen o malý poplatek a je vše hotovo. A tady? Paní zjistila, že má na listu vlatsnictví jejího domu zřízeno zástavní právo exekutorské. Šok. Zjišťování příčin. Až nastala rodinná porada a synové se přiznali. „Na zaplacení čtyř pokut v celkové výši 100 000 korun nám půjčili kamarádi a naštěstí jsme zachránili barák a já to jdu teď zaplatit“ svěřuje se mi paní chvějícím se hlasem. V řadě to poslouchá asi 30 dalších pokutovaných, kteří nadávají, že musí platit exekuce a chtějí si to vyřídit s dopravním podnikem, proč je neinformoval dříve.

Takovýchto příběhů se denně dějí tisíce a exekutorský kšeft v Česku bobtná, nažerou se i někteří právníci a soudci a hlavně politici, kteří to uměli pěkně zařídit. Koneckonců kde jinde by mohl být manžel exekutorky členem ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny? Manželé Blažkovi kšeftují s nemovitostmi a Blažek si to ve výboru vždy pojistí, aby jeho žena mohla okrádat občany, jako exekutorka. Inu, jsme v České republice a pokud v parlamentu nebudou sedět oběti exekucí, nezmění se nikdy nic. A to vím zcela jistě, protože jsem jednou z nich. Postupně vás budu informovat o praktikách českého státu vůči občanům. Praktikám, které se nápadně podobají mafiánskému vymáhání výpalného, ale tehdy šlo o ilegální činnost mafie. V České republice je toto vydírání a lichva posvěcena státem nyní v 21. století v centru zatím civilizované Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …