Fleischer (SPR-RSČ): Vážení, blíží se volby

28.03.2017 5:36

Blíží se volby, což samozřejmě burcuje parlamentní strany k plamenným slibům a snad se ani nemůže najít občan při smyslech, který by věřil někomu, kdo byl 25 let ve Sněmovně a neudělal nic, kromě pobírání platu.

Fleischer (SPR-RSČ): Vážení, blíží se volby
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Mezi nejvděčnější sliby patří vyřešení drastického systému exekucí v ČR. Vyřešení? Já se ptám a co jste dělali alespoň poslední 4 roky, vážení poslanci?

Řešení je totiž jediné. Zrušit soukromé exekutory, tak, jak upozorňuji od roku 2010. Zavedení soudních exekutorů, kteří budou mít pouze poplatky, nepřevyšující ani 20 % dluhu a úroky, kde 30 % p. a. už bude, podle našeho návrhu trestným činem, za který náš návrh počítá se sazbou alespoň pěti let.

Že to nejde? Podle mnoha příkladů ze zahraničí víme, že opak je pravda. Takto upravený systém zdárně funguje v mnoha zemích.

Z hlediska právních předpisů většiny civilizovaných zemí světa, je systém exekucí v ČR protiprávní a trestný.

Pokud moje strana SPR-RSČ Miroslava Sládka a tím pádem i já letos zasedneme ve Sněmovně, potom se zrušení soukromých exekutorů stane realitou.

Není na tom nic nemožného, jen musí být vůle jednat v zájmu občanů, a ne si jen mastit kapsu společně se exekutory například tím, že si od nich nechávám sponzorovat volební kampaň (viz kauza M. Zemana).

Je tedy jednoduché mít stejné podmínky jako kdekoliv jinde a já nevidím důvod, proč by měly například v ČR exekuce probíhat jako kšeft, který neplní základní účel proč je tato instituce zřízena, a to je přeci umoření dluhu. Místo toho je majetek povinného úmyslně podhodnocen a následně rozkraden exekutorem a jeho nastrčenými spolupracovníky a v neposlední řadě i jeho příbuznými. Což je poslední příklad dokonce z vedení Exekutorské komory. Exekuce je úmyslně natahována do nekonečna, jsou prováděny zcela zbytečné úkony jen proto, aby si exekutor mohl nárokovat další a další poplatky. Do tohoto zločineckého kolotoče jsou tak vtahováni kromě dlužníků i osoby, které nemají s celým případem nic společného a celé rodiny včetně dětí jsou poté vystaveny nekončící šikaně.

Tak vznikají další a další dluhy a platební neschopnost zaviní vždy ne dlužníci, ale exekuce sama o sobě, protože jde o tak úmyslně špatně napsaný zákon a jistě víte, psala jej vláda Miloše Zemana, tedy ČSSD v opoziční smlouvě s ODS.

Exekuce je výkon práva, výkon rozhodnutí soudu a nemohou tudíž být prováděny pochybnými soukromými exekutory jako obchodní činnost. To jsme někde na úrovni mafiánské nebo africké republiky. S právem to nemá nic společného.

Tohle je ale Česká republika v srdci Evropy. My Republikáni, máme návrhy na změnu Exekučního řádu a Občanského soudního řádu, kde mj. nebude možné sahat na mateřskou a cokoliv co je určeno dětem. A to nejen s ohledem na zajištění jejich výživy a ošacení, ale i škol, jejich pokojíků a samozřejmě zálib a koníčků. Jak se má třeba rozvíjet dítě, s hudebním talentem, které navštěvuje léta uměleckou školu a potom přijde exekutor, který tomu dítěti zabaví klavír. Ačkoliv je jasné, že může sloužit jen a jen pro potřeby dítěte.

Navrhujeme nezabavitelné životní minimum, které bude dvousložkové. Jedna složka bude ve výši povinných plateb v plné výši, tedy nájem v bytě a druhou složku bude tvořit částka živobytí, která se bude každoročně navyšovat v závislosti na inflaci a růstu spotřebitelských cen a samozřejmě v závislosti na věku dětí tak, jak je to stanoveno třeba v přídavcích na děti.

Jen tak zaručíme, že exekuce bude mít jediný účel – vymoci dluh a vrátit jej věřiteli a dlužníka ponechat ve stavu ekonomicky aktivního občana. Nikoliv štvance, který v lepším případě skončí někde v šedé ekonomice, v horším pod mostem i s rodinou nebo spáchá sebevraždu.

My Republikáni chceme lidi, kteří mají podmínky pro život a práci, protože jenom tak mohou svoje dluhy splatit. Ne trosce, žebrající díky exekucím na úřadu práce si nikdo nic nevezme a dluh tak nebude nikdy splacen.

O změnu systému exekucí se postaráme, je jen třeba, abychom měli v letošních volbách dostatek hlasů a aby šlo volit co nejvíce lidí, protože kdy, když ne teď a kdo jiný, než SPR-RSČ Miroslava Sládka. Za sebe, který jsem v exekucích v ČR přišel o všechno a vím, co je to být na ulici a nemít co jíst! Copak jsme vrahové, teroristé, zločinci? Nikdo nemá nám občanům ČR právo brát majetek a životy a pokud si pozorně přečteme Ústavu ČR pak vidíme, že její součást, tedy Listina základních práv a svobod, je porušována v mnoha paragrafech zločinným řáděním exekuční mafie, spojené se soudcovskou mafií, společně vydírající občany, a to dokonce pod ochranou státu.

Tomu zabráníme změnami zákonů, které máme připraveny a při jejichž formulaci jsme čerpali z dlouholetých zkušeností právních systémů v zemích Evropské unie, kde exekuce není byznys, ale výkon spravedlnosti.

Karel Fleischer
Místopředseda SPR-RSČ, lídr kandidátky JM kraje do PSPČR

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.