Fojtík (STAN): Krajští radní nechtějí opozici do redakční rady

29.07.2015 5:31

Rada Středočeského kraje završila ustanovením redakční rady nového periodika půlroční úsilí mít vlastní krajské noviny, které se dostanou do každé středočeské domácnosti. Bezpochyby se jedná o výborný politický kalkul před kvapem blížícími se krajskými volbami 2016.

Fojtík (STAN): Krajští radní nechtějí opozici do redakční rady
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Zastupitelé klubu TOP 09 a STAN opakovaně kriticky upozorňovali na sebeprezentaci vedení Středočeského kraje, která vybočuje z běžných norem. Příkladem jsou Pivní slavnosti s fotkou hejtmana či vyvěšení billboardu před vstupem do areálu chlebské ZOO jako poděkování hejtmanovi a dalšímu krajskému radnímu. „Nejnověji se nám na mnoha místech kraje včetně Nymburka objevily na telefonních budkách plakáty s ústřední fotografií Miloše Petery, které informují o tom, že hejtman opravuje právě naše komunikace. Nás jako občany pochopitelně těší pokládání nových povrchů vozovek na silnice v majetku kraje, ale tento způsob sebeprezentace už silně zavání velikášstvím. Vznikem zpravodaje Středočech dostane tento trend ještě větší rozměr v honbě za vlastní sebepropagací," říká opoziční krajský zastupitel Pavel Fojtík (STAN).

Klub TOP 09 a STAN uvítal výzvu vedení kraje, aby nominoval svého zástupce do nově formované redakční rady. Rada Středočeského kraje poté odmítla názorovou pestrost redakční rady a upřednostnila model „úřednické“ pětičlenné rady tvořené krajskými úředníky z odboru Kanceláře hejtmana. Tento model v žádném případě nezaručí apolitičnosti redakční rady.

Již stávající forma prezentace vedení Středočeského kraje v běžném tisku řadí náš kraj na nejvyšší příčku v počtu fotografií hejtmana na číslo (více než čtyři fotografie). Klub zastupitelů TOP 09 a STAN přesto věří, že v novém zpravodaji Středočech dostane i opozice adekvátní prostor, redakce bude vyvíjet úsilí pro vyváženost a bude aktivně zjišťovat postoje opozičních zastupitelů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…