Foldyna (ČSSD): Sociální demokracie se nepodělala!

04.03.2016 15:10

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2016 k novele zákona o veřejných zakázkách:

Foldyna (ČSSD): Sociální demokracie se nepodělala!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Děkuji, pane předsedající. Já si dovolím oponovat tomu, jestli se sociální demokracie podělala. Sociální demokracie se nepodělala. To směrem k tomu, co tady říkal pan poslanec Kalousek.

Sociální demokracie je na politické scéně 140 let a epizoda, která tady je, což se jmenuje 140 let, která tady v minulém volebním období vládla s Věcmi veřejnými, s agenturní politickou stranou, z jejich figurky, z Radka Johna udělala ministra vnitra a ohrozila bezpečnost této země, protože všichni vědí, že se to týkalo i různých věcí, tak já si vyprošuji, abyste nám říkali to, že jsme se podělali.

My jsme se nepodělali. Vy jste připravili špatný pozměňovací návrh, který má řadu legislativních chyb, a my nemáme důvod ho schvalovat, ještě když z toho cítíme na hony vzdáleně, že to je licoměrnost jenom vytvořit nesoulad zemi, v které všechno v této chvíli funguje, roste na rozdíl od vás ekonomika, všechno se daří a vy tady vytváříte napětí a dusno! To je tak všechno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.