Folwarczny (ODS): Školství je třeba zjednodušit

13.10.2016 6:32

V Českém Těšíně jsme udělali kus obrovské práce, což ocenili i lidé, kteří nám dali hlasy.

Folwarczny (ODS): Školství je třeba zjednodušit
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na funkci náměstka moravskoslezského hejtmana pro oblast školství krajské vedení ODS navrhne Stanislava Folwarczného. Folwarczny deset let zastává funkci místostarosty Českého Těšína, mimo jiné pro oblast školství  a sociální. V samosprávě sbíral zkušenosti ještě o čtyři roky déle. Je promovaným pedagogem, 14 let byl ředitelem základní školy v Českém Těšíně.

„V Českém Těšíně jsme udělali kus obrovské práce, což ocenili i lidé, kteří nám dali hlasy. Před námi je spousta zásadních projektů a protože se neodchází od rozdělané práce, zůstávám i nadále místostarostou Českého Těšína. Rovněž v minulém období byli ve vedení kraje lidé, kteří současně nevzdali zodpovědnost za osud své obce,“ říká Stanislav Folwarczny.

Pokud bude zvolen náměstkem hejtmana, má přesnou představu o tom co ho čeká - jeho heslem na kraji bude stejně jako ve volbách „Zjednodušme to“. „Dnes jsou ředitelé škol tak zbytečně zatížení administrativou, že jim na koncepční práci věnovanou výuce nezbývá čas a elán. Škola není instituce, kde se vyplňují tabulky a kde je ředitel projektovým úředníkem, který stále shání peníze. V poslední době přišly tak obrovské a často nekoncepční změny, že mnozí ředitele ztrácejí energii a nadšení pro výuku. Úroveň školství, kdysi skutečná chlouba naší země, klesá. Když to řeknu brutálně, mnozí ministři by resortu nejvíce pomohli, kdyby alespoň půl roku neuvedli do života žádný nápad. Mým hlavní úkolem pak bude najít způsob na zatraktivnění a podporu technických oborů na středních školách. Přestože ekonomika roste a průmysl chce nabírat zaměstnance a rozšiřovat výrobu, nedostávají se technicky vzdělaní absolventi,“ doplňuje Folwarczny.

Rodák z Karviné dvacátým rokem bydlí v Českém Těšíně.

Věk: 54 let. Je ženatý, má čtyři děti. Od ukončení studii pracoval jako učitel, později jako ředitel místní základní školy. Deset let je nepřetržitě místostarostou Českého Těšína. Od roku 2007 je členem ODS. Jeho koníčkem jsou všechny formy turistiky a v poslední době také včelaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.