Forišková (KDU-ČSL): Proč jsem se rozhodla kandidovat

25.07.2016 8:27

V politice se pohybuji již delší dobu, hlavně na komunální úrovni.

Forišková (KDU-ČSL): Proč jsem se rozhodla kandidovat
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Ing. Dana Forišková, Ph.D. místopředsedkyně KV KDU-ČSL a místostarostka města Příbor

Na úrovni kraje jsem pracovala v komisích pro školství, tělovýchovu a sport. Nyní pracuji v komisi pro vědu, výzkum a vysoké školy. Dlouhou dobu jsem byla členkou zastupitelstva města a druhé volební období jsem místostarostkou města Příbor. Město zastupuji i v Místní akční skupině Lašsko.

Ve městě jsem se aktivně zapojila do zpracování a vydání různých nařízení a vyhlášek města. Byla jsem realizátorkou zpracování Plánu rodinné politiky města. Na základě tohoto plánu byl zpracován i rodinný web, který se pravidelně aktualizuje a s kterým město zvítězilo v soutěži Zlatý erb, získalo prvenství právě za Rodinný web. Město jsem přihlásila do soutěže Cestami proměn a město získalo cenu odborné poroty za rekonstrukci Rodného domu S. Freuda. Cenu jsem přebírala od známého a uznávaného architekta Pleskota. Město získalo v letošním roce i ten nejcennější titul Historické město roku 2016, toto ocenění je zásluhou i předešlého starosty Ing. Strakoše a všech pracovníků úřadu.

Své získané poznatky a zkušenosti chci uplatnit na krajské úrovni a zpětně získané informace z kraje přenášet na komunální úroveň měst a obcí.

17 let jsem působila na vysoké škole a nyní s ní spolupracuji externě, neboť práce s mladými lidmi mně rovněž baví, obohacuji mně novými poznatky a myšlenkami.

Ing. Dana Forišková, Ph.D.  místopředsedkyně KV KDU-ČSL a  místostarostka města Příbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…