Franěk (ANO): Kraj pomůže sasovskému centru s výpadkem očekávaných plateb

04.01.2020 14:38

Kraj Vysočina pomůže sasovskému centru, které pečuje o autistické klienty, s výpadkem očekávaných plateb.

Franěk (ANO): Kraj pomůže sasovskému centru s výpadkem očekávaných plateb
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Sto tisíc korun pošle Kraj Vysočina ještě před koncem letošního roku Integračnímu centru Sasov na dofinancování mzdových nákladů pracovníků denního stacionáře. Centrum se stará o 36 klientů se závažným postižením poruch autistického spektra a jejich rodiny a musí najít zdroje na úhradu zhruba třímilionových nákladů souvisejících s provozem, zhruba 80 % z nich tvoří osobní náklady. „Poté, co centrum přišlo o část očekávaných dotací, dostalo se do nezáviděníhodné patové situace, obrátilo se na nás s žádostí o navýšení krajské dotace. Vzhledem k potřebě zajištění této služby pro spádovou oblast Jihlavy i pro Kraj Vysočina jsme na navýšení kývli,“ popisuje situaci náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk s tím, že poskytovatel služby musí do budoucna přijmout taková opatření, aby k podobné situaci nedocházelo.

Kraj Vysočina se na financování Integračního centra Sasov letos podílel částkou 2,219 miliónu korun. V rámci nastavených pravidel musí organizace zařazené do sítě sociálních služeb hledat 25 % krytí nákladů z jiných zdrojů – od měst, organizací, z jiných dotačních titulů. Sasovské centrum vzniklo v roce 2004 a bylo prvním neziskovým subjektem v regionu, které se zaměřilo na pomoc osobám se závažným   postižením poruch autistického spektra. V současné době klientům s touto diagnózou nabízí už tři registrované sociální služby včetně terapeutické intervence.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.