Franta (Piráti): Do UNESCO společně

11.09.2017 10:29

Dnes proběhla schůzka na půdě Ministerstva kultury, která koordinuje další postup v rámci nominace UNESCO pro lázeňská města.

Franta (Piráti): Do UNESCO společně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Za českou stranu nám průběh schůzky zhodnotil, Ing. Arch. Vojtěch Franta, krajský zastupitel za Českou pirátskou stranu a místostarosta Mariánských Lázní:

“Cílem dnešního jednání bylo, aby se starostové spolu se “site managery” domluvili na společné struktuře a cílech řízení nominace po zápisu do seznamu světového dědictví UNESCO. Jedná se o nejsložitější nominaci v historii a proto právě řízení této nominace po zápisu je velmi náročné.

Spojit starosty, expertní skupiny, společné aktivity a cíle je složitý úkol a je naším velkým úspěchem, že se v tomto našla dnes společná řeč. Podání nominace plánujeme na leden roku 2018. Po dvanácti letech je zde konečně reálná šance na tento zápis do UNESCO.”

Konečné složení nominace, kterou tvoří 11 lázeňských nejkrásnějších lázeňských měst Evropy - Bad Ems, Bad Kissingen, Baden-Baden, Baden u Vídně, Bath, Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Montecatini Terme, Spa a Vichy.


(klip zveřejněný portálem www.unescomuzes.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.