Fryč (Realisté): Loterie Účtenkovka

05.10.2017 16:00

Lidé u nás rádi hrají loterijní hry. Ročně prohráli v hazardních hrách 40 miliard korun. Proto se jim Účtenkovka bude líbit. Toto jsme se dozvěděli z úst pana Babiše při politické diskuzi na ČT24.

Fryč (Realisté): Loterie Účtenkovka
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Vedle toho, že Ministerstvo financí dá lidem hry, očekává, že se zvýší jejich zájem na převzetí účtenek EET od obchodníka a tím bude dosaženo, že na všechny nákupy bude vystaven záznam v rámci EET. Zavedení Účtenkovky však nijak nezvýší výběr daní. Na místo zjednodušení daňového systému a snížení daní dělá stát další nákladné experimenty. Oponenti této hry tvrdí, že Účtenkovka vede k udávání spoluobčanů. Myslím, že v tom nemají pravdu. Je to loterijní hra jako každá jiná a podle toho by měla být provozována.

Účtenkovka v dnešní podobě je však především nespravedlivá a okrádá většinu obyvatel naší země. Z hlediska právního by se tak dalo provozování Účtenkovky klasifikovat jako porušení povinností při správě cizího majetku. Důvody jsou jednoduché. Já osobně, stejně jako 70 % dalších zákazníků, nechceme hrát žádnou loterijní hru včetně Účtenkovky. Přesto však z našich daní musíme provoz a výhry této hry platit. Má-li být hra spravedlivě provozována, musí se každý hráč Účtenkovky podílet na úhradě provozu a výhrách této hry. To se však nyní neděje a platíme ji i my, kteří hrát nechceme. Loterie Účtenkovka totiž není levnou záležitostí. Roční náklady na výhry jsou 65 mil. Kč, náklady provozující firmy jsou 15 mil Kč a náklady na propagaci 5 mil Kč. Celkové náklady jsou cca 85 mil. korun za rok. Správně by tak, aby náklady nenesli ti, kdo s hrou nic mít nechtějí, měl každý hráč při zadání účtenky do loterie zaplatit cca 4 Kč přes mobilního operátora, které by pokryly náklady na provoz i výhry loterie.

Provoz takové loterijní hry by pak určitě nebyl předmětem kritiky spoluobčanů, kteří se nechtějí podílet na hazardních hrách. Je to totiž loterijní hra jako každá jiná, která podléhá schvalovacímu řízení. Pokud je zájmem státu provozovat hazardní loterijní hry a učit naše děti zapojovat se do takových her, tak bude provozovat Účtenkovku. Myslím, že zájem státu by měl být ale soustředěn opačným směrem.

V každém případě je však provozování Účtenkovky v dnešní podobě rozkrádáním našich peněz, které jako daňoví poplatníci odvádíme státu. 

Antonín Fryč, spoluzakladatel strany Realisté a lídr ve Středočeském kraji 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.