Fryč (Realisté): Politické divadlo

10.05.2017 12:54

Prožíváme turbulentní politickou dobu plnou zvratů, lží a obviňování. Je to jedno velké divadlo, kdy se náhodný divák ztrácí v ději. Je proto potřeba hodně naslouchat a vystoupení jednotlivých herců si spojovat.

Fryč (Realisté): Politické divadlo
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Prvním účinkujícím je pan Babiš. Od svého nástupu k politické moci tvrdí, že všichni kradou a největší zloděj je pan Kalousek. Zajímavé je, že nikdy však pan Babiš nepodal na pana Kalouska trestní oznámení. Pokud je informován o zlodějinách pana Kalouska, tak by to měl oznámit orgánům činným v trestím řízení, v opačném případě je spolupachatelem. Oba pánové totiž po volbách opět chtějí spolupracovat a udržet se u moci.  Obdobně tomu bylo v roce 2013, kdy se prezident Zeman vymezil vůči panu Babišovi, nazval ho nedůvěryhodnou osobou s nejasným původem majetku. Po jmenování pana Babiše do vlády však pan prezident najednou otočil a jsou s panem Babišem velcí přátelé a spojenci, kteří se soukromě potkávají na Čapím hnízdě.

Další postavou na divadelní scéně je pan Sobotka. Tři roky vládne spolu s A. Babišem, vzájemně si pomáhají ve svých kšeftech a nyní jsou nepřátelé kvůli korunovým dluhopisům. Ale i toto je jen divadlo pro osazenstvo naší země. Pan Sobotka má dostatek poradců, kteří vědí, že korunové dluhopisy nijak panu Babišovi nemohou ublížit. To, že je to ze strany p. Babiše nemorální, je věc jiná. Určitě to však není věc trestní. Co však je vážným a potažmo trestným problémem pana Babiše, je neoprávněná dotace na stavbu Čapího hnízda. Zde se jednalo jednoznačně o dotační podvod. O této kauze byl pan Sobotka dostatečně informován, přesto po celou dobu kauzy spolu s panem Babišem vládl. Proč? Protože chtějí spolu vládnout i po volbách. Opět je to tedy jen divadlo pro nezasvěcené diváky.

Vrcholná politická scéna reprezentovaná pány Sobotkou, Babišem, Zemanem a Kalouskem je pouze velké divadlo pro české diváky. Je to jedna velká parta herců, kteří se na jevišti vytahují, kdo má větší ramena, ale ve skutečnosti se spolu vždy dříve nebo později domluví, jak se udržet u moci. Přitom se každý potřebuje udržet u moci z jiných důvodů, ať již pro udržení přílivu dotací, nebo pro svůj vliv na zbrojařský průmysl, nebo jen proto, že nic jiného než politiku neznají. Společný základ, který je však spojuje, je moc, jež si chtějí udržet za každou cenu, tedy i za cenu nedůstojného divadla sehrávajícího před diváky.

A jaké je řešení této nechutné divadelní frašky? Volby. A v nich vybrat řešení, které není založené pouze na marketingových heslech a planých slibech, řešení, které stojí na pevných základech důsledně propracovaného politického programu a nadšení lidí. Zvolit nové řešení bez vazeb na staré politické struktury i bez propojení s jakoukoliv obchodní korporací. Řešení, kde voliči mohou zapojit své názory, iniciativu a úsilí do vlastní reálné strany, kterou budou sami ovlivňovat. Do strany, která bude hájit jejich zájmy a ne zájmy lobbistických skupin a mocenských klik pracujících na provizi. Zapojte se do nově vytvořené strany Realisté a ovlivňujte přímo nejen její činnost, ale i chod v naší zemi. Staňte se partnery strany Realisté. Je normální být politicky aktivní.

Ing. Antonín Fryč, CSc., zakladatel Realistů a podnikatel 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…