Fryč (Realisté): Teď anebo nikdy

07.09.2017 20:07

HURÁ!! Konečně po čtyřech letech vládnutí nám hnutí ANO v neděli představilo svůj program. To jim to ale trvalo!

Fryč (Realisté): Teď anebo nikdy
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Většinou jsme se ale z něj nedozvěděli nic nového, než co nám představitelé ANO slibovali již před minulými volbami. Třeba heslo „snížíme daně“ je pro ně již ohrané téma. Ani dnes neříkají, jak toho dosáhnou, takže je to stejný slib, jako v minulém období, kdy potom neudělali nic. Rovněž jsme již slyšeli o snížení počtu ministerstev a zavedení centrální agendy. Ani tady neudělali nic. Nyní vyhlásili, že postaví za další čtyři roky 180 km nových dálnic. Přitom v minulé vládě měli svého ministra dopravy, který postavil a zrekonstruoval v uplynulém volebním období jen 32 km dálnic (pro srovnání - v Polsku to bylo více jak 600 km dálnic).

„Nejlepší“ slib ve volebním programu hnutí ANO je, že zvýší učitelům platy o 50% a zvýší důchody. Jenže poslední čtyři roky ANO řídilo ministerstvo financí. Proč to již neudělalo? Takže opět jen nesplnění slibů. Nic jiného.

Z projevu předsedy pana Babiše jsme se ale dozvěděli jednu důležitou věc. Že mu jde teď o všechno. Teď, anebo nikdy. Ano, skutečně mu jde o všechno. Pokud totiž nevyhraje s převahou volby a nebude mít možnost dále ovlivňovat svého ministra spravedlnosti, s největší pravděpodobností bude postaven před nezávislý soud a odsouzen za podvod a machinace se státními dotacemi. Takže teď, anebo nikdy.

Realisté se k takovému heslu také hlásí. Ale s jiným obsahem. Buď teď nahradíme neschopné politiky a zastavíme oligarchy v rozkrádání naší země, nebo jim odevzdáme i politickou moc, aby si tuto zemi zprivatizovali do svých firem a kapes.

Ing. Antonín Fryč, CSc. zakladatel a podnikatel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.