Frýdek-Místek: Do začátku Beskydských rekordů zbývá jen pár dní

16.08.2014 12:22

Již 23. srpna 2014 vypukne na náměstí Svobody v Místku další ročník akce s názvem Beskydské rekordy! Tomuto šestému ročníku je věnován podnázev Šlape to!, který už sám o sobě napovídá, že se bude jednat o rekord s cyklistickou tématikou.

Frýdek-Místek: Do začátku Beskydských rekordů zbývá jen pár dní
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V čem bude rekord spočívat?

Letos odstartujeme Beskydské rekordy v 9.00 hodin slavnostním šlápnutím do pedálů stacionárního kola a projedeme se pomyslně turistickou oblastí Beskydy-Valašsko. Vyrazíme z Frýdku-Místku a vydáme se na trasu směr Frýdlant nad Ostravicí, Frenštát p. R., Kopřivnice, Štramberk, Nový Jičín, Příbor, Brušperk, Žermanice, Raškovice, Lysá hora a přes Malenovice zpět do Frýdku-Místku.

Cílem je tak uskutečnit pokus o zápis do České knihy rekordů v pomyslné jízdě na stacionárních kolech za dobu 12 hodin. Účastníci pojedou jeden za druhým, každý v časovém limitu 1 minuty. Rekord bude vytvořen počtem celkových ujetých kilometrů, počtem zúčastněných a celkovým časem trvání. Na platný pokus bude dohlížet po celou dobu soutěže komisař z Agentury Dobrý den.

Do rekordu se mohou zapojit všichni včetně dětí od 6 let. Horní věková hranice není stanovena, pořadatelé uvítají každého, kdo bude chtít podpořit město Frýdek-Místek v zápisu do České knihy rekordů.

Nikdo se nudit nebude, čeká vás spousta zábavy pro děti i dospělé

Kromě plnění rekordu na vás bude čekat spousta soutěží pro děti i dospělé právě s cyklistickou tématikou, vystoupení, a to jak hudebních, tak i těch pohádkových. Z vystupujících můžeme představit např. pro děti Pískomil se vrací, klauna Hopsalína, pro ty starší bude připraveno vystoupení kapely Fleret, Pangea – the Beatles revival, Reného Součka nebo zpěvačky Debbi. Jako každý rok se vám představí také mažoretky, gymnastky, taekwondisté a spousta dalších s novými sestavami. V podvečer celé akce se vám zatají dech při ohňové show uskupení Cirkus trochu jinak.

Celým dnem bude již počtvrté provázet oblíbený sportovní komentátor Vojtěch Bernatský, který dokáže soutěžní atmosféru vždy skvěle podpořit.

Akce se koná pod záštitou primátora Mgr. Michala Pobuckého, DiS. a organizuje ji Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. za finanční podpory statutárního města Frýdku-Místku a Moravskoslezského kraje.

Pro bližší informace navštivte webové stránky www.beskydskerekordy.cz, webové stránky Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com a také jeho Facebook, kde vám bude v příštích dnech přinášet aktuální informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.