Frydrych (Svobodní): Proč volit Svobodné?

21.09.2014 11:16

V komunálních volbách podle některých názorů jde především o osobnosti a méně už o politické strany.

Frydrych (Svobodní): Proč volit Svobodné?
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Něco na tom je, komunální politika je svým charakterem odlišná a na radnici neprobíhají stranické boje podobné těm ve sněmovně, kde jsou ve hře především poslanecké kluby.

Na stranickou příslušnost by se ovšem zapomínat nemělo. Osobnost totiž stále kandiduje za politické uskupení, což vždy vypovídá o její politické preferenci, prozrazuje názorovou orientaci a příklon k určitým idejím. Je tedy logické očekávat, že například oddaný socialista nebude kandidovat za pravicovou stranu. Proto i při rozhodování, komu vyjádřit podporu svým hlasem v komunálních volbách, je dobré zásadně vnímat, která politická strana za vaším favoritem stojí. Dá se totiž předpokládat, že politik bude záležitosti města řešit v duchu principů strany, za kterou kandiduje.

Konkrétně se může stát třeba to, že zástupce strany, která v Praze prosazuje zavedení nízkoemisní zóny od roku 2016, čímž v podstatě znemožní dopravu stovkám tisíc občanů, bude chtít to samé udělat i v našem městě. U kandidáta nadšeně se fotícího se stranickým předsedou, který si podle některých novinářů loajalitu kupuje podobně jako Puzův Kmotr, si nelze být jistý, zda bude skutečně prosazovat zájmy obyvatel města, a ne soukromého holdingu. A kandidáti, kteří za poslední roky vystřídali hned několik partají, připomínají spíše oportunisty a prospěcháře.

Podobnou obezřetnost si zaslouží uskupení, jejichž ideový profil je nejasný. Název zní často lákavě, slibují to či ono, ovšem postrádají ukotvení v politickém spektru a většinou i jakoukoliv ucelenou filozofii, takže občan si vůbec nemůže být jistý, podle jakých principů jejich zástupci budou rozhodovat.  Ti pak schvalují nesmyslné projekty, stavějí předražené lavičky, vymýšlejí nové omezující vyhlášky a nikdo jim nemůže vyčítat odklon od stranických principů, které neexistují.

Strana svobodných občanů je v politickém spektru pevně a zřetelně ukotvena. Má principy odpovídající její filozofii, která je nedílnou součástí stranických stanov. Poslání strany a politické cíle jsou průhledné a jasně definované. A za celou dobu existence z nich Svobodní neslevili, a tak tomu bude i v budoucnu v komunální politice. Jednoduše řečeno, volič ví, co přesně může očekávat. Zatímco ostatní strany jsou přesvědčeny, že vědí, co je pro obyvatele Hradce Králové nejlepší, Svobodní jsou toho názoru, že to nejlépe vědí samotní občané. A podle toho budou jednat i na radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…