Gabal (KDU-ČSL): Podpora usnesení, založeného na informacích z kriminální činnosti, je těžko akceptovatelná

12.09.2017 18:02

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 9. 2017 k Závěrečné zprávě vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k prověření, zda nedocházelo k protiprávnímu jednání v souvislosti s možným neoprávněným získáváním spisů orgánů činných v trestním řízení nebo informací z těchto spisů a zda informace takto získané nebyly zneužívány k ovlivňování politické soutěže nebo destabilizaci demokratického právního státu

Gabal (KDU-ČSL): Podpora usnesení, založeného na informacích z kriminální činnosti, je těžko akceptovatelná
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal

Vážený pane předsedající, vládo, kolegyně, kolegové,

já mám jednu krátkou poznámku. Nechám stranou to, že jsem se nedověděl, zda byly nebo nebyly autentické ty nahrávky, které vlastně vyvolaly vznik té komise a přestože se domnívám podle některých názorů, že to bylo možné zjistit, ale nechám stranou i ta doporučení, protože si myslím, že to je třeba kvalifikovaně posoudit. To, co mi trochu zpochybnilo podpoření toho usnesení, je, že mezi případy, o které se opírá komise, jako příklady úniků je uvedena mailová korespondence z vykradených mailů Úřadu vlády. A ta otázka, kterou si kladu, je, jestli hacknuté maily mají být východiskem práce parlamentní komise. Tu otázku vnímám jako do určité míry etickou. Možná by neuškodilo, kdyby mezi těmi body, které jsou tam navrhované, se slovo etická nebo etika práce objevilo, protože možná bychom potřebovali méně legislativní nebo exekutivní restrikce, kdybychom tu etickou stránku věci zdůraznili.

Ale moje otázka je, zda - myslím, že jde o tu komunikaci pana Přikryla, a protože v tom balíku ukradených mailů se objevily i moje maily, nevím, jak daleko se to vyšetřilo, tak považuji za pro mě dost těžko akceptovatelné, abych podpořil usnesení, které je založené na informacích z kriminální činnosti.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.