Gábor (TOP 09): Američtí vojáci jsou bratři ve zbrani a mně bylo velkou ctí bojovat po jejich boku

23.02.2016 10:09

Tajemník amerického velvyslance jednal s libereckými legionáři o ukázce vojenské techniky z Pouštní bouře.

Gábor (TOP 09): Američtí vojáci jsou bratři ve zbrani a mně bylo velkou ctí bojovat po jejich boku
Foto: frantisekgabor.cz
Popisek: František Gábor

Na pozvání Československé obce legionářské přijel do Liberce 1. tajemník  amerického velvyslanectví v Praze Alexander Barrasso. Na čtvrteční setkání vyjádřil Alexander Barrasso podporu tradičnímu Dětskému dni v Liberci. Ten se koná vždy v září ve Vesci a představují se na něm armádní, hasičské a policejní složky. Letošní, již 4. ročník, se bude konat u příležitosti 25. výročí Pouštní bouře.

"Vážím si českých vojáků a chemiků, jejich profesionality a nasazení," uvedl Alexander Barrasso nejen v souvislosti s touto spojeneckou vojenskou akcí.

Pouštní bouře se zúčastnil František Gábor jako nejmladší chemik. Dnes je jedním z hlavních organizátorů Dětských dnů sever a je také  místopředseda liberecké TOP 09. "Američtí vojáci jsou bratři ve zbrani a mně bylo velkou ctí bojovat za správnou a spravedlivou věc po jejich boku v Kuvajtu," řekl na liberecké schůzce.

"Tato válka přinesla lidem Kuvajtu svobodu a v Kuvajtu si společné pomoci velmi váží. Pro nás je to zase ujištění, že naše spojenectví se západními státy a USA je stále pevné," dodal František Gábor.

To by měl ukázat i zářijový Dětský den, jehož program byl rovněž předmětem schůzky. Její účastníci se dohodli, že se ve Vesci představí dobová americká technika,  použitá v Pouštní bouři. Organizátoři i pro letošní ročník plánují také bojovou ukázku, tentokrát z operace Pouštní bouře. 

"Abychom poznali celou vaši zemi, musíme jezdit do regionů," zhodnotil na závěr Alexander Barrasso a přiznal, že češtinu se učí už několikátým rokem, přesto je pro něj stále obtížná.

Dětský den, který tradičně organizuje jednota Československé obce legionářské - Liberecký kraj, bude mít letos podtitul 25. Výročí Pouštní boře a řadu zajímavých účinkujících.  Kromě policie a hasičů ze Saska přislíbil účast také kuvajtský velvyslanec. Zájemci se setkají s Protichemickou jednotkou z Liberce. Součástí bude také slavností poděkování veteránům.

Minulé ročníky byly věnovány těmto tématům: 2013 – Československým legiím, 2014 – Korejské pozorovatelské misi, 2015 – 70. výročí konce 2. světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…