Gábor (TOP 09): Měli bychom si uvědomit, že bezpečí něco stojí

17.04.2016 15:16

Na diskusním setkání s izraelským velvyslancem na téma "boj proti terorismu a izraelská zkušenost s touto problematikou", zazněla zajímavá myšlenka.

Gábor (TOP 09): Měli bychom si uvědomit, že bezpečí něco stojí
Foto: frantisekgabor.cz
Popisek: František Gábor

"Měli bychom si uvědomit, že bezpečí něco stojí."

Možná by nás mělo zajímat:

Jak si konkrétně někteří naši politici představují neprodyšné uzavření hranic? Nejde jen o předvolební kredit?

Není to tak dávno, co jsme se s radostí ostnatého drátu zbavili. Tak ho namotáme znovu a armáda bude opět hranice hlídat. A čeká nás povinná vojenská služba?

Kde jinde vezme armáda tolik lidí na ostrahu celých hranic. A kolik peněz nás to bude stát? A z rozpočtu kterého ministerstva tyto finance vzít?

Je důležité si uvědomit, že peníze by se neměly čerpat z rozpočtů ministerstev zdravotnictví, školství, obrany (musíme zároveň kvalitativně dozbrojit armádu) a také to nesmí být na úkor vnitřní bezpečnosti, tedy ani z ministerstva vnitra a spravedlnosti. Úspory ve státním rozpočtu, o kterých před volbami mluvil Andrej Babiš, se nyní, když vládne, také kupodivu hledají jen velmi obtížně. V úvahu tedy připadá ministerstvo práce a sociálních věcí? Toto ministerstvo hospodaří téměř s polovinou státního rozpočtu. Na úkor důchodů? To snad ne.

Stojím si za tím, že kolektivní evropská bezpečnost je nejracionálnější řešení. Jen společné využití všech složek obranného systému je efektivní. Jde jen o to, důsledně využívat všechny nástroje, které nám EU nabízí.

TOPka od začátku migrační krize žádá a podporuje uvolnění a maximální využívání finanční prostředků na národní i Evropské úrovni.

A jaký je Váš názor?

František Gábor, lídr krajské kandidátky v Libereckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…