Gabriel (BPP): Starosta, král, nebo belzebub?

04.07.2016 5:30

O kom je řeč? O starostovi MČ Praha 11 Ing. Štylerovi.

Gabriel (BPP): Starosta, král, nebo belzebub?
Foto: ODS
Popisek: Jan Gabriel

Starosta, který se nechvalně zviditelnil svojí snahou o odtržení - neodtržení Jižního Města od Prahy, aby mohl kralovat, jak on chce. Starosta, který nechce dostavbu Pražského okruhu 511, protože sleduje své vlastní zájmy v jiném uskupení než je jeho HPP11. Starosta, který hlasuje pro odvolání své rady, ale sám přes mnohé sliby nerezignuje. Starosta, který nehlasuje pro schválení hospodaření za rok 2015. Tedy za dobu, kdy MČ vedl a kdy odborníkem na finance v Radě MČ byl jeho přítel a člen HPP11 ing. Kos. Snad lze jen dodat, že společně vytvořili nevídaný deficit 58milionů korun. Starosta, který nejnověji nechce slevu ve výši sedmi milionů korun. Za rok a půl toho stihl opravdu hodně.

A poslední události stojí opravdu za to. Po tom, co zastupitelstvo MČ Praha 11 odhlasovalo usnesení s výzvou na urychlené dokončení části Pražského okruhu nazývané „stavba 511“ a svým hlasováním pověřilo starostu Štylera, aby s touto výzvou seznámil dotčené představitele hl. m. Prahy a ČR, zaperlil starosta dopisem v úplně jiném znění, adresovaném komisaři Evropské unie. Že svým dopisem porušil usnesení zastupitelstva, je mu jedno, hlavně, že si má komu postěžovat.

A další povedený kousek následoval na mimořádném jednání Zastupitelstva MČ Praha 11. Zjednodušeně lze říci, že díky novele k dani z nemovitého majetku mohla MČ Praha 11 vzhledem k velkorysosti zhotovitele ušetřit 7 mil. Kč. Překvapí Vás, že Štyler a z velké části jeho HPP11 nepodpořili dodatek k smlouvě, který by znamenal úsporu v uvedené výši? Ptáte se proč? Je snad možné, že je to něco za něco? Popravdě nevím, ale považuji toto hlasování za hlasování, které MČ Praha 11 připravilo o sedm milionů Kč, které mohly přispět k podpoře škol, sportu či dalším aktivitám pro lepší život občanů Jižního Města.

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…