Gabriel (ODS): Velikonoční týden v politice

23.04.2014 5:27

Ač za sebou máme velikonoční týden, který vyvrcholil pondělím, tedy největším křesťanským svátkem, politika nebyla skoupá a odehrálo se mnoho zajímavých, i když těžko pochopitelných věcí.

Gabriel (ODS): Velikonoční týden v politice
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Po příběhu pana ministra Babiše a jeho řešení problémů v OKD, jeho slovy v NWR, kterým se mu povedlo, s prezidentem republiky jako podporovatelem v zádech, doslova zesměšnit premiéra republiky, pokračovaly nesmyslné příběhy dneška dále. Problematika nedostatku financí ve zdravotnictví, jejíž vznik je spojen s líbivým slibem rušení poplatků, se pomalu také chýlí ke konci. Máme tu ještě změnu DPH, také některými slibovanou. Následuje snaha o změnu v porodném a změnu v odpočtech z daňového základu při více dětech. Vše pro voliče, dalo by se shrnout. K tomu bychom měli přičíst průvan, který na ministerstvech a státních úřadech nový ministři dělají a houfně přijímají nové zaměstnance místo těch vyhozených. Snad malou kaňkou je, že k tomu připravují služební zákon, na kterém je složité se shodnout, a přitom činí to, v čem by měl takovýto zákon jednoznačně zabránit.  Škoda, že u všeho uvedeného platí jedno. Vše něco stojí. V tomto případě jsou utráceny peníze za volební sliby. Jsou utráceny peníze, které budou splácet děti a kterými se dnes politici zaštiťují a říkají, že to vše činní pro ně. A pokud dnešní vláda říká, že to tak není, měla by uvést a jasně doložit, kde na své kroky vezme. Zatím stále platí, že to hlavní co slyšíme, jsou slova o nekompetentnosti vlád minulých, o tom, jak všichni předchozí ministři i politici dělali vše špatně apod. Nikde neslyším nic o tom, jak který ministr maká a kde ušetřil na kroky, které chystá. Nikde neslyším nic o odpovědnosti každého z nás.  Blíží se volby do Evropského parlamentu, volby do jedné třetiny Senátu ČR a volby komunální. Takže se jaksi nehodí dělat kroky nepopulární. Uvidíme, co nás tedy čeká následně, ale přiznám se, že jsem hodně skeptický. Jestli budou stávající ministři takto makat i nadále, čeká nás spíš velký průvan v rozpočtu a překvapivé vystřízlivění.

Tak si dovolím alespoň popřát všem příjemné Velikonoční pondělí.

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Gabriel

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.